17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Γερομιχαλός δεν είναι πια ρολίστας για το Λαύριο

Σε ένα σύνολο που πηδάει, τρέχει και σουτάρει σαν ομάδα κολεγίου είναι ασφαλώς χρήσιμα ένα-δύο κομμάτια με διαφορετικό στιλ παιχνιδιού που προσφέρουν ισορροπία. Στην περίπτωση του Λαυρίου ένα τέτοιο είναι ο Πέτρος Γερομιχαλός που δεν είναι όμως απλά χρήσιμος. Είναι πια πολύτιμος για το «τρένο» του Λαυρίου που μετράει 11 νίκες στα τελευταία 12 παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα. Στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ιωνικό, ο Γερομιχαλός ήταν από τους βασικότερους πυλώνες στη νίκη του Λαυρίου φτάνοντας στο πρώτο double-double της καριέρας του με 11 πόντους και 12 ριμπάουντ.

 


Έχοντας πια την εμπειρία της Basket League στην οποία διανύει την πέμπτη σεζόν του και με την παρακαταθήκη της πρώτης του σεζόν στο Λαύριο, γνωρίζοντας δηλαδή τι θέλει ο Χρήστος Σερέλης και τι ζητάει από αυτόν, ο Γερομιχαλός έχει εξελιχθεί σε πολλά παιχνίδια της ξέφρενης πορείας του Λαυρίου σε παίκτη-κλειδί. Δεν είναι αυτός που θα σκοράρει πολύ, δεν είναι αυτός που θα τρέξει πρώτος το γήπεδο, δεν είναι αυτός που θα πάει περισσότερο από τον καθένα στο ριμπάουντ. Είναι όμως αυτός που θα θυσιάσει το σώμα του στη ρακέτα, θα ξοδέψει με σύνεση τα φάουλ του, θα δώσει με συνέπεια σκορ, ριμπάουντ και, κόντρα σε όσα είχε δείξει στην ως τώρα καριέρα του, ασίστ.

 


Ο ρόλος του είναι τέτοιος στην επίθεση που έχει εξελιχθεί σε έναν απρόσμενο ρόλο δημιουργίας για το Λαύριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε επτά από τα 15 παιχνίδια της ομάδας του στο Πρωτάθλημα, είχε 3+ ασίστ και συνολικά ο μέσος όρος του έχει αυξηθεί 4,5 φορές από τον περσινό! Στο παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στην πρώην ομάδα του τον Προμηθέα, ο Θεσσαλονικιός φόργουορντ μοίρασε έξι ασίστ που δεν είναι μόνο ρεκόρ καριέρας στην κατηγορία αλλά και η κορυφαία επίδοση μεταξύ των παικτών του Πρωταθλήματος που παίζουν στο «4» και στο «5». Από πέντε είχαν ο Γιανίκ Μορέιρα στο ματς της ΑΕΚ με τον Κολοσσό και δύο φορές ο Κέβιν Λάνγκφορντ στα ματς του Μεσολογγίου με τον Κολοσσό εντός και τον Ιωνικό εκτός έδρας.

 


Συγκρινόμενοι συνολικά οι αριθμοί του φόργουορντ του Λαυρίου με τους περσινούς του, οι κατηγορίες στις οποίες είναι χαμηλότερα φέτος είναι τα δίποντα, τα κλεψίματα και οριακά τα ριμπάουντ. Σε όλες τις υπόλοιπες παρουσιάζεται βελτιωμένος, ειδικά στο τρίποντο και τη δημιουργία...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ