23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Γερμανός Αντετοκούνμπο! (vids)

Ο Άιζακ Μπόνγκα είναι ένας άσημος νεαρός, ο οποίος αγωνίζεται στην Μπουντεσλίγκα. Σημειώστε κάπου το όνομά του, όμως, και κρατήστε το. Σύντομα θα μας απασχολήσει, διότι κατά πως φαίνεται έχουμε μπροστά μας έναν καινούριο Γιάννη Αντετοκούνμπο! Οι περιπτώσεις τους είναι πάνω κάτω οι ίδιες, με τη διαφορά ότι ο Μπόνγκα δεν είναι Έλληνας, αλλά Γερμανός. Κατά τα άλλα:

-Και οι δύο είναι παιδιά μεταναστών από την Αφρική. Οι γονείς του Μπόνγκα έφτασαν στη Γερμανία από το Κονγκό πριν από 20 χρόνια με σκοπό να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τον Καναδά, όμως τελικά έμειναν εκεί.

-Και οι δύο γεννήθηκαν επί ευρωπαϊκού εδάφους και πήραν την υπηκοότητα της χώρας που υποδέχθηκε τους γονείς τους. Ο Μπόνγκα γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1999 στην πόλη Νόιβιντ, εκεί μεγάλωσε και φυσικά απέκτησε τη γερμανική υπηκοότητα.

-Και οι δύο έμαθαν μπάσκετ σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών από την πρώτη της χώρας τους. Ο Μπόνγκα έκανε τα πρώτα βήματά του στην ομάδα του Κόμπλεντς, μιας πόλης 12 χιλιόμετρα μακριά από τη γενέτειρά του, το Νόιβιντ, που μετείχε στο πρωτάθλημα της τέταρτης κατηγορίας.

-Και οι δύο έχουν πλούσια αθλητικά προσόντα και παίζουν σε θέση γκαρντ, παρότι το ύψος τους είναι πάνω από 2 μέτρα. Ο Μπόνγκα έχει μπόι 2,03μ. και αγωνίζεται ως πλέι μέικερ. Διακρίνεται μάλιστα για τη φαντασία και τη δημιουργικότητα στο παιχνίδι του. Όπως και ο Γιάννης σε αυτή την ηλικία, πηδάει στο... Θεό, τρέχει με μεγάλο διασκελισμό το γήπεδο κι έχει αδυναμίες στο περιφερειακό σουτ.

-Και οι δύο έχουν μπήκαν από πολύ μικροί στο στόχαστρο των ομάδων του ΝΒΑ. Ο Μπόνγκα είναι 18 ετών και το ΝΒΑ ασχολείται μαζί του εδώ και δύο χρόνια.

-Και οι δύο έχουν τουλάχιστον έναν μικρότερο αδερφό, το ίδιο ή και περισσότερο ταλαντούχο από αυτούς! Ο Τζόσουα Μπόνγκα είναι γεννημένος το 2005 και ήδη διακρίνεται στη Γερμανία παίζοντας με αντιπάλους δύο και τρία χρόνια μεγαλύτερούς του!

-Ο Άιζακ Μπόνγκα θαυμάζει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο! Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες μέρες στο nbadraft.net, δήλωσε: "Μου αρέσει να παρακολουθώ τον Αντετοκούνμπο. Είναι κι αυτός ψηλός, όπως εγώ, και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που παίζει".

Πάντως υπάρχουν και δύο διαφορές ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις. Σε αντίθεση με τον Γιάννη, ο Μπόνγκα πήρε τη γερμανική υπηκοότητα και το διαβατήριο από τότε που γεννήθηκε κι αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος των μικρών εθνικών ομάδων της Γερμανίας, να διακριθεί μαζί τους και να μπορέσει να πάρει μέρος σε κάποια γνωστά καμπ με ταλαντούχους παίκτες (Adidas Eurocamp, Basketball without Borders), όπου οι σκάουτ εντυπωσιάστηκαν από αυτόν και σημείωσαν το όνομά του.

Επίσης, ενώ ο Γιάννης πήγε από την Α2 απ' ευθείας στο ΝΒΑ χωρίς να παίξει ποτέ στην Α1, ο Μπόνγκα πήρε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Μπουντεσλίγκα. Από πέρυσι ανήκει στο δυναμικό των Σκαϊλάινερς της Φρανκφούρτης, στους οποίους φέτος ο κόουτς Γκόρντον Χέρμπερτ επιφυλάσσει σημαντικό ρόλο. Ο Μπόνγκα έρχεται πίσω από τον Τάι Ουέμπστερ στη θέση του πλέι μέικερ, στα πρώτα δύο παιχνίδια της σεζόν παίζει κατά μέσο όρο 20', έχει 10π. και 2,5 ασίστ και φαίνεται πως έχει ήδη χαράξει πορεία για το ΝΒΑ.

Για να γίνει ο νεαρότερος Γερμανός που θα παίξει ποτέ στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Νοβίτσκι τα κατάφερε στα 20 και ο Σρέντερ στα 19, όμως ο Μπόνγκα δεν έχει κλείσει ακόμα τα 18 και ήδη κάποια πρώτα mock drafts στις ΗΠΑ τον τοποθετούν στον δεύτερο γύρο του ντραφτ του 2018. Αν πάει καλά φέτος με τη Φρανκφούρτη και κερδίσει τις εντυπώσεις στα pre draft work outs, η θέση του ασφαλώς θα εκτοξευτεί.

Για την ώρα πάντως προσπαθεί να παραμείνει ταπεινός. Κουβαλάει τα νερά της ομάδας πριν και μετά τα παιχνίδια και δηλώνει: "Μου αρέσει να το κάνω. Όλη η ομάδα, ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου, μου φέρονται πολύ καλά". Όσο για το ΝΒΑ... "μπορεί να δηλώσω συμμετοχή στο ντραφτ του 2018, μπορεί και όχι. Θα το συζητήσω με τον ατζέντη μου. Το σίγουρο είναι ότι αν έχω συγκεκριμένη πρόταση από το ΝΒΑ, θα την αποδεχθώ". Αυτό έλειπε...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ