17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Βουγιούκας φεύγει ως μέλος μιας ξεχωριστής, «πράσινης» 7άδας

Οι τίτλοι τέλους μιας πενταετούς κοινής διαδρομής έπεσαν χθες για τον Παναθηναϊκό και τον Ίαν Βουγιούκα που φόρεσε τα πράσινα από το 2010 ως το 2012 και από το 2017 μέχρι χθες. Στη διάρκεια αυτής της διαδρομής ο Βουγιούκας κατόρθωσε να προσφέρει με συνέπεια και έτσι αποχωρεί έχοντας βρει υψηλή θέση σε πολλές, ιστορικές λίστες του τριφυλλιού.

 


Ο Βουγιούκας αποχωρεί από το ΟΑΚΑ έχοντας θέση σε ένα ξεχωριστό κλαμπ παικτών του Παναθηναϊκού, αφού είναι ένας από τους επτά στην ιστορία της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (από το 1992-93) με τον εξής συνδυασμό αριθμών: 100+ αγώνες, 900+ πόντους, 300+ εύστοχα δίποντα, 400+ ριμπάουντ, 150+ ασίστ, 50+ κλεψίματα και 50+ κοψίματα. Σε αυτή τη μικρή λίστα έχουν θέση οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Αντώνης Φώτσης, Κώστας Τσαρτσαρής, Μάικ Μπατίστ και Τζέιμς Γκιστ, πέραν του Ίαν Βουγιούκα.

 


Οι αριθμοί του διεθνή σέντερ με τα πράσινα στο Πρωτάθλημα και η κατάταξη του στις ιστορικές λίστες της ομάδας...

 

 

Ο Βουγιούκας έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εμφανίσεων με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και στην Ευρωλίγκα, κάτι που έκαναν συνολικά άλλοι εννιά παίκτες. Μέσα από τις 117 εμφανίσεις του έφτασε σε έναν συνδυασμό αριθμών που σημείωσαν μόνο άλλοι πέντε παίκτες στην ιστορία της ομάδας. Πρόκειται για εκείνους που είχαν 100+ αγώνες, 500+ πόντους, 150+ εύστοχα δίποντα, 150+ ριμπάουντ, 50+ ασίστ, 20+ κλεψίματα και 40+ κοψίματα. Με αυτόν τον συνδυασμό αποχωρεί ο Βουγιούκας και σε αυτόν έφτασαν πριν από αυτόν οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Μάικ Μπατίστ, Αντώνης Φώτσης και Τζέιμς Γκιστ.

 

 

Οι αριθμοί και η κατάταξη του ανά κατηγορία στις λίστες του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ