23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Βουγιούκας στο “κλαμπ” των “100άρηδων”

Με το... καλημέρα της νέας σεζόν στην Ευρωλίγκα, ο Ίαν Βουγιούκας έφτασε σε ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα. Ο διεθνής σέντερ παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ερυθρό Αστέρα, έγινε μέλος μιας μικρής λίστας παικτών του Παναθηναϊκού που έκαναν τριψήφιο αριθμό παιχνιδιών στην Ευρωλίγκα. Είναι μόλις ο 10ος που το κατάφερε.

 


Η διαδρομή προς τα 100 “πράσινες” συμμετοχές στη διοργάνωση, άρχισε στις 21 Οκτωβρίου 2010 και κόντρα στη Βαλένθια. Οι “πράσινοι” με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον πάγκο τους, νίκησαν στην Ισπανία με 72-56 με τον Βουγιούκα να μένει στο παρκέ για 9:17. Σε αυτό το διάστημα είχε τέσσερις πόντους με 2/2 δίποντα, ένα ριμπάουντ και ένα λάθος.

 


Πέραν της λίστας των αγώνων με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, ο Βουγιούκας έχει θέση στην πρώτη 10άδα των “πράσινων” ακόμη, στα επιθετικά ριμπάουντ και στα κοψίματα. Ξέχωρα από τα 100 παιχνίδια του πάντως με το “τριφύλλι”, έχει κάνει άλλα 40 με τρεις άλλες ομάδες. Επτά στη ρούκι σεζόν του στη διοργάνωση με τον Ολυμπιακό το 2008-09, εννιά με τη Γαλατασαράι στην περίοδο 2014-15 και 24 στην επόμενη περίοδο με τη Ζαλγκίρις.

 


Στο συγκεκριμένο επίτευγμα έφτασαν πριν τον Βουγιούκα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο Αντώνης Φώτσης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Μάικ Μπατίστ, ο Τζέιμς Γκιστ, ο Νικ Καλάθης και ο Νίκος Παππάς. Ο έμπειρος σέντερ μπορεί στη διάρκεια της σεζόν να βρεθεί ακόμη και στην 8η θέση αυτής της λίστας, αφού μπροστά του βρίσκονται ο Αλβέρτης (115) και ο Χατζηβρέττας (119).

 


Είναι αμφίβολο πάντως, το πότε θα προστεθεί στη συγκεκριμένα λίστα, των “100άρηδων” δηλαδή του Παναθηναϊκού, ο επόμενος παίκτης. Αυτοί που βρίσκονται άλλωστε στο σημερινό ρόστερ είναι πολύ μακριά. Παπαγιάννης και Τόμας έκαναν σήμερα το 33ο και ο Μήτογλου το 32ο παιχνίδι του στη διοργάνωση με τα πράσινα. Με αυτό το δεδομένο, είναι πολύ πιθανό να αργήσουμε πολύ να δούμε επίτευγμα ανάλογο του σημερινού του Βουγιούκα.

 

Επιπρόσθετα χθες με τους τέσσερις πόντους του, ο σέντερ του Παναθηναϊκού μπήκε και στην πρώτη 20άδα των σκόρερ της ομάδας στη διοργάνωση (από το 2000). Έφτασε τους 467 και ξεπέρασε κατά δύο τον Νίκολα Πέκοβιτς.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ