25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Βλάντε Ντίβατς στο Hall of Fame(vids)

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η ετήσια τελετή ένταξης αθλητών στο Hall of Fame και από την "τάξη" του 2019 ξεχωρίζει το όνομα του Σέρβου Βλάντε Ντίβατς, ο οποίος ήταν και ένας εκ των πρώτων Ευρωπαίων  που κατάφεραν να βρεθούν στο μαγικό κόσμο του NBA και να διακριθούν για τα προσόντα και το ταλέντο τους. 

Ο πρώην σέντερ αγωνίστηκε για 8 σεζόν στους Los Angeles Lakers και για άλλες 6 σεζόν με τους Sacramento Kings, σκοράροντας 13,398 πόντους (11.8 ανά παιχνδίδι), κατεβάζοντας 9,326 ριμπάουντ (8.2 ανά παιχνίδι) και μπλοκάροντας τους αντιπάλους του 1,631 φορές (1.4 μπλοκ ανά παιχνίδι). 

Πέραν αυτών ο Βλάντε έχει στο παλμαρέ του ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο με την ενωμένη Γιουγκοσλαβία το 1988 στη Σεούλ, καθώς και άλλο ένα με τη Σερβία το 1996 στην Ατλάντα, μετά τον εμφύλιο πόλεμο και τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας. 

Αυτό ακριβώς ήταν και το σημείο στο οποίο θέλησε να σταθεί ο Ντίβατς στην ομιλία του. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:«Οι άνθρωποι στα Βαλκάνια είναι σαν μια δυσλειτουργική οικογένεια. Μπορεί να τσακωνόμαστε, αλλά στο τέλος είμαστε οικογένεια»

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ