22.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Βεζένκοφ το πήρε… εργολαβικά (vid)

Ο Σάσα Βεζένκοφ έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στη νίκη του Ολυμπιακού στο Βερολίνο με τα ρεκόρ καριέρας σε πόντους, τρίποντα και ranking, επιβεβαιώνοντας όχι μόνο τη σταθερά ανοδική πορεία του αλλά και το ότι έχει εξελιχθεί πια σε πρωταγωνιστή των «ερυθρόλευκων».

 


Οι 41 βαθμοί του στο ranking, πέραν από ρεκόρ καριέρας, είναι -και με διαφορά- η μεγαλύτερη επίδοση μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν αφού η προηγούμενη καλύτερη, ήταν οι 29 που είχε ο Κώστας Σλούκας στη 17η και στη 18η αγωνιστική στα ματς με τη Χίμκι και την Μπάγερν αντίστοιχα. Όχι μόνο αυτό όμως, αφού ο Βεζένκοφ κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP του Ολυμπιακού για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι -όλα ήταν νικηφόρα- έχοντας 26 βαθμούς στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα και 16 κόντρα στη Ζενίτ.

 


Χθες ο Βεζένκοφ είχε το καλύτερο ranking μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού για 9η φορά στους 30 αγώνες της Ευρωλίγκας. Πρακτικά δηλαδή σε ένα στα τρία παιχνίδια, είναι ο καλύτερος της ομάδας του! Αυτό είχε συμβεί, πριν το σερί των τριών προηγούμενων αγώνων...

 


*Στο ματς του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό είχε 17 βαθμούς, όπως και ο Οκτάβιους Έλις.

 


*Στο ματς της 14ης αγωνιστικής με τη Βαλένθα μοιράστηκε τον άτυπο τίτλο του MVP με τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ έχοντας από 22 βαθμούς.

 


*Στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη για τη 16η αγωνιστική είχε 21 βαθμούς.

 


*Ήταν ο MVP του Ολυμπιακού στο ματς της 21ης αγωνιστικής με τη Ζαλγκίρις έχοντας 18 βαθμούς στο ranking.

 


*Το ίδιο και στο ματς της 22ης αγωνιστικής στο Μιλάνο, με 20 βαθμούς.

 


*Η έκτη και τελευταία φορά, πριν το σερί των προηγούμενων τριών αγωνιστικών, που ο Βεζένκοφ ήταν MVP του Ολυμπιακού ήταν στο ματς της 25ης αγωνιστικής με την Εφές, στο οποίο είχε 21 βαθμούς.

 


Ακόμη χθες...

 


*Ο Βεζένκοφ έφτασε σε όλα τα μεγάλα επιτεύγματα που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη νίκη, πραγματοποιώντας την 81η εμφάνιση του στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό. Με αυτήν μπήκε στην πρώτη 10άδα της ιστορικής λίστας των «ερυθρόλευκων» αφού ξεπέρασε τον Μίλος Τεόντοσιτς.

 


*Με τους 31 πόντους του, έφτασε τους 569 και ανέβηκε μία θέση στην αντίστοιχη, «ερυθρόλευκη» λίστα. Έγινε ο 13ος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού ξεπερνώντας τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη που είχε 542.

 

 


*Στο ματς με την Άλμπα υπήρξε κάτι ακόμη αξιοσημείωτο και πέραν όσων κατάφερε ο Βεζένκοφ. Ο Κώστας Σλούκας είναι πλέον στην πρώτη πεντάδα των «κλεφτών» του Ολυμπιακού. Έφτασε τα 78 με τα τρία που έκανε χθες και ξεπέρασε τον Μίλος Τεόντοσιτς που είχε 77.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ