27.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Ο Βασιλόπουλος «σκότωσε» το Λαύριο (pics)

Με τρίποντο του Παναγιώτη Βασιλόπουλου 1'' πριν το φινάλε, ο Άρης έφυγε με το «διπλό» από το Λαύριο (71-70).

Οι «κίτρινοι» για ένα ακόμα παιχνίδι μακριά από το γήπεδό τους δεν ήταν καλοί και κινδύνευσαν με την ήττα. Ωστόσο τελικά χάρη στο τρίποντο του έμπειρου φόργουορντ πήραν το πρώτο τους «διπλό» στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στη Stoiximan.gr Basket League κι έφτασαν τις δύο νίκες στις τρεις πρώτες «στροφές». Στον αντίποδα, το Λαύριο έπεσε στο 1-2.

Από την αρχή της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι φάνηκε να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και προηγήθηκαν 24-19 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και 40-33 στο ημίχρονο. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 16 πόντους για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη (55-39, 25'), όμως οι «κίτρινοι» δεν τα παράτησαν και μείωσαν σε 55-49 στο 30'.

Η τελευταία περίοδος βρήκε το Λαύριο να κυριαρχεί στο παρκέ και στο 37' είχε προβάδισμα επτά πόντων με την πλάστιγγα να γέρνει προς το μέρος του. Ωστόσο το σύνολο του Παναγιώτη Γιαννάκη αντέδρασε ξανά και μείωσε με λέι απ του Γιάννη Αθηναίου (68-66, 39'). Το τελευταίο λεπτό ήταν συγκλονιστικό, με τον Κακλαμανάκη αρχικά να σταματάει τον Βον με το σκορ 68-66, αλλά στη συνέχεια αστόχησε εξ επαφής για να «κλειδώσει» το ματς. Τελικά ο Βασιλόπουλος μίλησε τελευταίος και σκόραρε σουτ τριών πόντων 1'' πριν το τέλος. Το Λαύριο δοκίμασε μ' ένα πολύ καλό σύστημα του Σερέλη να κερδίσει τον αγώνα, αλλά ο Ουίγγινς αστόχησε και η κόρνα της λήξης βρήκε θριαμβευτή τον Άρη.

Ο... killer: Σε όλο το παιχνίδι δεν είχε κάνει τη διαφορά, όμως ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε στο κρίσιμο σημείο. Έχοντας πέντε πόντους μέχρι το τέλος, ο έμπειρος φόργουορντ πήρε το ελεύθερο τρίποντο στην τελευταία επίθεση του Άρη και με χέρι... αλφάδι χάρισε ένα πολύτιμο «διπλό» στον Άρη. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Βον με 16 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Κακλαμανάκης (13π., 8ριμπ.) ήταν ωραίος αλλά και μοιραίος.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Τα στατιστικά του αγώνα δεν αποδεικνύουν σε καμία περίπτωση κυριαρχία των νικητών, καθώς το Λαύριο συνολικά ήταν καλύτερο. Ωστόσο οι «κίτρινοι» ήταν λίγο καλύτεροι τόσο στα ριμπάουντ (42-37) όσο και στις ασίστ (15-16) έχοντας όμως και 16 λάθη που τελικά δεν έμελλε να τους στοιχίσουν.

Πριν το τζάμπολ, το Λαύριο τίμησε τον «Δράκο» για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε εικόνες από την αναμέτρηση:

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ