16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο «Βασιλιάς» θέλει Λου

Οι Λέικερς βρίσκονται, επί της ουσίας, σε αναζήτηση προπονητή και στις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη ακούγεται το όνομα του Τάιρον Λου, ενός εξαιρετικά καλού φίλου του ΛεΜπρόν Τζέιμς, για να αντικαταστήσει τον Λουκ Ουόλτον.

Ήταν τα μέσα της σεζόν 2015-2016, όταν ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, έβλεπε την πόρτα της εξόδου στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, πληρώνοντας μέσες-άκρες την... όχι και τόσο καλή του σχέση με τον ηγέτη της ομάδας, ΛεΜπρόν Τζέιμς, καθώς η ομάδα βρισκόταν στην κορυφή της Ανατολής. Στη θέση του ήρθε τότε ο βοηθός του, Τάιρον Λου, με τον οποίο οι «Ιππότες» πήραν τον τίτλο λίγους μήνες αργότερα, επιστρέφοντας από το 1-3 κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ενώ δεν... κουνήθηκε από τη θέση του μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, παρότι τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο θετικά στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ και, πολύ περισσότερο, στους επόμενους Τελικούς με τους «Πολεμιστές».

Πολλοί οφείλουν τη μη απομάκρυνσή του στην πολύ καλή σχέση του με τον «Βασιλιά», αν και βέβαια σε όλο το διάστημα, που προπονούσε τους «Καβς», δεν είχε δείξει τα καλύτερα δείγματα σαν πρώτος τεχνικός. Ενδεικτικό στοιχείο, είναι ότι απομακρύνθηκε μόλις λίγους μήνες, μετά την αποχώρηση του ΛεΜπρόν. Και το σενάριο της επανασύνδεσής τους, αυτή την φορά στο Λος Άντζελες, δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Ο Λουκ Ουόλτον δε βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση, με την πορεία των Λέικερς να μην είναι ικανοποιητική και τον αποκλεισμό από τα playoffs να «αχνοφαίνεται». Θα είναι ένα τεράστιο «κάζο» για τον Τζέιμς, ο οποίος για οκτώ συνεχόμενα χρόνια συμμετείχε στους Τελικούς, με τον νεαρό τεχνικό να έχει ελάχιστες πιθανότητες να συνεχίσει, με ένα καλοκαίρι «καυτό» να ακολουθεί, καθώς οι «Λιμνάνθρωποι» ψάχνουν ένα δεύτερο «αστέρα» να φέρουν δίπλα στον ηγέτη τους, έχοντας χώρο στα διαθέσιμα χρήματα για συμβόλαιο.

Για το λόγο αυτόν, άλλωστε, στις Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν ήδη την πιθανότητα να γίνει ο Λου κάτοικος Καλιφόρνια. Αυτή, μάλιστα, φαίνεται αρκετά ισχυρή αυτή την περίοδο, θεωρώντας πως είναι ο βασικός υποψήφιος να αναλάβει τη θέση του πρώτου προπονητή. Προτέρημά του, φυσικά, είναι η... φιλία με τον ΛεΜπρόν, ο οποίος άλλωστε είχε συμπαρασταθεί στον Αμερικανό τεχνικό, όταν αποχώρησε από το Κλίβελαντ.

Ενδιαφέρον θα είχε σε αυτή την περίπτωση, να δούμε και τι Λέικερς θα δημιουργηθούν, ενθυμούμενοι την τελευταία «τραγωδία» του Κλίβελαντ, με κακές επιλογές στην κανονική περίοδο και «σκούπα» στους Τελικούς, ενώ είχαν περάσει με το ζόρι τους ελλιπέστατους Σέλτικς στους τελικούς Ανατολής...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ