20.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος παρουσιάζει στο Basketa τον νέο Παναθηναϊκό (pics)

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό και αναλύει στο Basketa.gr τους νέους «πράσινους», με όσα πρέπει να περιμένουμε για τη σεζόν που έρχεται.

Αν κάτι είναι βέβαιο για τους «αιωνίους» του ελληνικού μπάσκετ, σίγουρα δεν πρόκειται να πλήξουμε. Τα πρότζεκτ τους έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και, ειδικά, για τον Παναθηναϊκό, που μετά από μια σειρά από φοβερά γεγονότα, διοικητικά και αγωνιστικά, το καλοκαίρι που μόλις μας πέρασε, περνά σε μια νέα, μεταβατική εποχή, από την οποία για ακόμη μια φορά μοιάζει να οφείλει να βρεθεί σε θέση νικητή.

Η νέα διοικητική του ομάδα και το τεχνικό του επιτελείο, αποτελούμενα από μια σειρά ανθρώπων που γνωρίζουν όσο ελάχιστοι την ομάδα και το πώς να πείσουν έναν αθλητή να έρθει στις τάξεις της, έκαναν αρκετές κινήσεις, που μπορείς να τις αποκαλέσεις και ως… ψαγμένες για τα δεδομένα, υπό τα οποία ήταν υποχρεωμένοι να πάρουν αποφάσεις, δείχνοντας ξανά πως θα είναι μια υπολογίσιμη δύναμη εκτός συνόρων και θα έχει τον πρώτο λόγο εντός αυτών.

Τι πρέπει να περιμένουμε, λοιπόν, από τον νέο Παναθηναϊκό; Τις απαντήσεις δίνει ο Βαγγέλης Ζιάγκος στο Basketa.gr, που αντιμετώπισε πρόσφατα τους Πειραιώτες σε φιλική αναμέτρηση με τον Ηρακλή και μπορεί από πρώτο χέρι να μας μεταφέρει το τι ετοιμάζουν στο ΟΑΚΑ.

«Έτσι θα παίζει ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Καλάθη»

«Είναι προφανές, ότι η επιθυμία του επιτελείου είναι να αποκτηθεί μια αγωνιστική ταυτότητα με κυρίαρχα στοιχεία την επιθετική άμυνα και το transition παιχνίδι, ενώ στο σετ παιχνίδι θα έχει αμιγώς ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης και ανάπτυξης με στοχευμένες επιθέσεις προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα skills άλλοτε του δημιουργού κι άλλοτε του εκτελεστή. Σημαντικό αμυντικό προτέρημα το μέγεθος και τα μακριά άκρα στα περισσότερα σχήματα, ενώ επιθετικά διαθέτει περιφερειακή γραμμή με εκτελεστικό ταλέντο και πλουραλισμό. Απουσιάζει ο καθαρόαιμος οργανωτής, όμως αυτό δεν αποτελεί απαραίτητα ζήτημα, δεδομένου ότι καμία επιλογή δεν αποτελεί πανάκεια σε έναν σχεδιασμό», ήταν μια πρώτη, εισαγωγική τοποθέτηση του κόουτς Ζιάγκου.

Σε αυτό το σημείο, πολλοί θα ήθελα να εκφράσουν την απορία για το πώς επηρεάζεται η ομάδα από την απώλεια του Νικ Καλάθη, καλούμενη να δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, να αλλάξει δηλαδή την φιλοσοφία της. Ο τεχνικός του «Γηραιού» μας απαντά πως «ο Νικ ήταν το software της ομάδας και ο φυσικός της ηγέτης. Η αποχώρησή του εκ των πραγμάτων σημαίνει αλλαγή μικροτσίπ στην ομάδα. Υπάρχουν παίκτες κορμού που είχαν μάθει να συνεργάζονται με κλειστά μάτια μαζί του και η απουσία του θα αναγκάσει και τα παιδιά αυτά να μάθουν να σκέφτονται διαφορετικά το παιχνίδι και να λειτουργήσουν χωρίς αυτόν».

«Μπορεί να βγει μπροστά ο Παπαπέτρου, θα φανεί σε βάθος χρόνου αν μπορεί στο ρόλο του ο Σαντ Ρος»

Ηγετικό ρόλο, στη θέση του, θα έχει ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ Μήτογλου και Παπαγιάννης θα αποτελέσουν μαζί του, τη γενιά Ελλήνων παικτών, που θα βγουν μπροστά. «Ο Ιωάννης είναι ώριμος πια, πολύπειρος παίκτης ελίτ με παραστάσεις του υψηλότερου επιπέδου. Γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της ομάδας και του οργανισμού και έχει την προσωπικότητα και το ανάστημα να βγει μπροστά. Ο Παπαγιάννης θα είναι σημείο αναφοράς και η σταθερά της ομάδας στη φροντ λάιν. Ο Μήτογλου θα βρει χρόνο και στις δυο θέσεις των ψηλών και μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει την ευκαιρία που θα του δοθεί φέτος», τονίζει ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

Ο ίδιος είχε σημαντικές πληροφορίες να προσθέσει σχετικά με τους ξένους και το ρόλο που θα έχουν στο σύνολο. «Ο Σαντ Ρος θα είναι η αιχμή του αμυντικού δόρατος της ομάδας, τόσο πάνω στην μπάλα όσο και μακριά από αυτήν. Μένει να δούμε πόσο θα ανταποκριθεί στο ρόλο του πενταδάτου πλέι μέικερ σε τόσο υψηλό επίπεδο και για μακρύ χρονικό διάστημα. Οι Τζάκσον και Φόστερ είναι δύο scoring guards που χρειάζονται την μπάλα στα χέρια, ικανοί στο ανοικτό γήπεδο, εξαιρετικοί στο να δημιουργήσουν το δικό τους σουτ και αποτελεσματικοί. Ο Νέντοβιτς αναζητά την ευκαιρία για μια καλή σεζόν, έχει η ομάδα καταστάσεις για εκείνον και είναι γνωστής των απαιτήσεων και της μπασκετικής κουλτούρας της Ευρωλίγκα, ενώ ο Ουάιτ ακόμα ψάχνει τα πατήματα του. Είναι έτσι και αλλιώς νωρίς, έχει δείξει το ταλέντο του και τις δυνατότητες του στο παρελθόν. Οι Μπεντίλ και Όγκαστ, από την πλευρά τους, είναι γνώριμοι σε όλους», ανέφερε.

«Ιδανική επιλογή ο Βόβορας»

Πόσο έτοιμος, όμως, είναι ο Γιώργος Βόβορας, αναλαμβάνοντας επισήμως και όχι… υπηρεσιακώς ως πρώτος προπονητής; Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μοιάζει σίγουρος και μας λέει, ότι «ο Γιώργος είναι έτοιμος να πάρει την πρόκληση, έχοντας θητεύσει δίπλα σε σπουδαίους προπονητές και γνωρίζοντας την ομάδα καλύτερα από τον καθένα. Ήταν η ιδανική επιλογή. Συγκεντρώνει πάνω του όλα τα καλά στοιχεία της νέας γενιάς προπονητων. Του εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ