17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο «Αυτοκράτορας» ζει! (vid)

Ο Άρης και η Λάρισα ξεκινούσαν για ένα μεγάλο ντέρμπι παραμονής στο «Αλεξάνδρειο», αλλά από το 15ο λεπτό κι έπειτα παρόντες στο γήπεδο ήταν μόνο οι «κίτρινοι», που «συνέτριψαν» με 70-52 τους Θεσσαλούς και απέκτησαν σαφές προβάδισμα στη «μάχη» για τη σωτηρία, αφού τώρα κατέχουν δύο νίκες στο μεταξύ τους ματσάρισμα, κάτι που σημαίνει πως το αποτέλεσμα αυτό μπορεί μέχρι το τέλος να αποδειχθεί το πιο κομβικό για την χρονιά.

Ο Φλιώνης και ο Τσάλμερς ανταποκρίθηκαν καλά ως δίδυμο στην περιφέρεια στα πρώτα επτά λεπτά για τον Άρη, με τον πρώτο μάλιστα να παίρνει και μακρινά σουτ, την ώρα που και οι ΝτεΚόζι-Κουζέλογλου με πάμπολλες λύσεις είχαν αρχίσει «ζεστοί» (18-9). Η απάντηση ήρθε δια χειρός Σμιθ για τη Λάρισα, που απάντησε με σερί 0-11 και πέρασε μπροστά, προτού ο Ντραγκίσεβιτς βοήθησε στην εξισορρόπηση της κατάστασης (22-22).

Ο Μιλόσεβιτς πήρε «μάχες» στη ρακέτα και ο Σιδηροηλίας ακόμη βρήκε το δρόμο για το καλάθι, με τις λύσεις αυτές να είναι πολύτιμες για τους «κίτρινους» έναντι της διαρκούς προσπάθειας των ξένων της θεσσαλικής ομάδας να τα καταφέρουν με την ατομική τους ποιότητα. Η άμυνα των παικτών του Καμπερίδη «μπλόκαρε» τα πάντα για τους φιλοξενούμενους μετά το τρίποντο του Σμιθ για το 31-29, για να ακολουθήσει στο πεντάλεπτο μέχρι την ανάπαυλα ένα σερί 9-0, που έδειχνε πως ο Άρης πατούσε γερά στα πόδια του (40-29).

Οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό στο πρώτο τετράλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, περνώντας μάλιστα σχεδόν τρία χωρίς πόντο για κάποια στιγμή, γεγονός που φαίνεται να ευνόησε τον Άρη, καθώς όχι μόνο δεν έχασε το διψήφιο προβάδισμα, αλλά έμελλε να το αυξήσει. Ο Κουζέλογλου και ο Ντραγκίσεβιτς έκαναν πολύ καλή δουλειά στη ρακέτα και η απόσταση σύντομα έφτασε στους 20 πόντους (53-33), με τους οιωνούς στο τέλος της τρίτης περιόδου να είναι οι καλύτεροι απέναντι σε έναν αντίπαλο, που έμοιαζε να έχει... εξαφανιστεί από το παρκέ (56-37).

Ιδιαίτερη αλλαγή δε θα υπήρχε στην τελευταία περίοδο. Ο Καμπερίδης και ο Σμιθ ήταν οι μόνοι παίκτες, που έδειξαν διάθεση για τη Λάρισα, αλλά φυσικά αυτό δεν έφτανε, με την επιθετική δυστοκία της ομάδας και την ταυτόχρονη εξαιρετική άμυνα των «κιτρίνων» να αφήνει το στίγμα της, φτάνοντας έως το τελικό +18, διατηρώντας τη διαφορά και κατέχοντας σπουδαίο προβάδισμα (70-52).

Δεκάλεπτα: 22-22, 40-29, 56-37, 70-52

ΟΙ ΠΥΡΓΟΙ: Ο Άρης πήρε πολλά από το παιχνίδι του στη ρακέτα και σε αυτό συνέβαλαν, τόσο ο Βλαντιμίρ Ντραγκίσεβιτς με 14 πόντους και εννέα ριμπάουντ όσο και ο Γιάννης Κουζέλογλου με 13 πόντους και επτά ριμπάουντ, σε μια μεστή τους εμφάνιση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα νούμερα της Λάρισας, ειδικά, τα λένε όλα και είναι απογοητευτικά. Με 19% στα τρίποντα δεν μπορείς να πεις, ότι «μάσησες σίδερα». Ο Άρης δεν είχε πολύ καλύτερα ποσοστά, αλλά το 31% στα τρίποντα και το 49% στα σουτ εντός παιδιάς έναντι 35% της αντιπάλου του, ήταν τουλάχιστον υποφερτό και εξηγεί το +18.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ