19.7 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Ο Αταμάν για το… θαύμα του Πιτίνο και τη διπλή «πόρτα» από τον Σπανούλη

Η Εφές Αναντόλου επιστρέφει στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας ύστερα από δεκαοκτώ χρόνια και στον ημιτελικό θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Φενέρμπαχτσε, στον τουρκικό «εμφύλιο» της διοργάνωσης.

Ο Εργκίν Αταμάν, με δηλώσεις του στο Sport24 Radio 103.3, μίλησε τόσο για την πορεία τους φέτος στα ευρωπαϊκά παρκέ και την κόντρα του με το Ζέλικο Ομπράντοβιτς όσο και για τους «αιώνιους». Στάθηκε, επίσης, στο πόσο του αρέσει ως παίκτης ο Βασίλης Σπανούλης, την έλευση του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό που άλλαξε την εικόνα του και την έκπληξη που του προκάλεσε ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τα πλέι οφ. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για το εάν είχε προσπαθήσει ποτέ να φέρει Έλληνα παίκτη στις ομάδες που προπόνησε: «Για πολλούς παίκτες έκανα προσπάθειες, επειδή έχετε ταλαντούχους παίκτες. Ο Σπανούλης είναι ένας από αυτούς από την περίοδο που ήμουν στη Γαλατάσαραϊ και μετά στην Εφές Αναντόλου. Μου άρεσε, γιατί ταιριάζει στο σύστημά μου. Του είχαμε κάνει μεγάλη προσφορά όταν ήμουν στη Γαλατάσαραϊ, αλλά δεν ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό. Όταν μάθαμε ότι σκεφτόταν να φύγει του ξανακάναμε πρόταση, αλλά πάλι απάντησε αρνητικά. Μου αρέσουν γενικά οι Έλληνες παίκτες, επειδή παίζουν καλή άμυνα. Μου αρέσει ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Κώστας Παπανικολάου και φυσικά ο Νικ Καλάθης, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη».

 

Για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα: «Ήταν περίεργη η σεζόν. Ο Ολυμπιακός στην αρχή της σεζόν πάλευε για την τέταρτη θέση και πίστευα ότι θα κάνει καλή χρονιά. Μετά τον τραυματισμό του Σπανούλη έχασε έδαφος και ηττήθηκε απροσδόκητα σε κάποια ματς. Είναι έκπληξη και περίεργο που έμεινε εκτός πλέι οφ».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά, αλλά με την έλευση του Ρικ Πιτίνο κάτι άλλαξε. Στο δικό μας παιχνίδι, για την 21η αγωνιστική, ήταν η τελευταία ευκαιρία του. Μας νίκησε και μετά έκανε μεγάλες εκτός έδρας νίκες στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ και στο Μιλάνο επί της Αρμάνι. Είναι θαύμα η έκτη θέση και την οφείλει στον Πιτίνο. Στα πλέι οφ πίστευα ότι ο Παναθηναϊκός μπορούσε να απειλήσει περισσότερο τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Για την πορεία της Εφές Αναντόλου και την πρόκρισή της στο Φάιναλ Φορ: «Είμαστε υπερήφανοι που επιστρέψαμε στο Φάιναλ Φορ. Κάθε ημέρα δίναμε και μια "μάχη" και τώρα είμαστε κουρασμένοι, αλλά υπερήφανοι. Δεν φοβήθηκα ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Όταν ξεκίνησε η σεζόν είχαμε ως πρώτο στόχο να προκριθούμε στα πλέι οφ, γιατί πέρυσι ήμασταν τελευταίοι. Από τη στιγμή που αρχίσαμε να παίζουμε ωραίο μπάσκετ, όμως, ο στόχος ήταν πλέον το Φάιναλ Φορ. Σίγουρα, ήταν δραματική η σειρά με την Μπαρτσελόνα και μπορούσε κάτι να στραβώσει, αλλά περάσαμε. Πήραμε μεγάλη πρόκριση κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες».

 

Για τους φιλάθλους της Εφές Αναντόλου, οι οποίοι δεν είναι πολλοί, μια και δεν έχει ποδοσφαιρικό τμήμα: «Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για το πέμπτο παιχνίδι μέσα σε μία ώρα. Μπορεί να μην έχουμε πολύ κοινό, αλλά έχουμε κοινό που αγαπάει το μπάσκετ. Έχουμε οικογένειες. Στον πέμπτο αγώνα είχαμε τρομερή ατμόσφαιρα, με 16.000 κόσμο στο γήπεδο».

Για τον ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσε: «Είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι, όπως τα προηγούμενα χρόνια το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Για πρώτη φορά δύο τουρκικές ομάδες θα παίξουν σε έναν ημιτελικό. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Από την αρχή της σεζόν η Φενέρμπαχτσε είναι το φαβορί και η καλύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα σύμφωνα με τη βαθμολογία. Φέτος έχουμε παίξει έξι φορές με τη Φενέρμπαχτσε κι έχουμε από τρεις νίκες. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, για να βρεθούμε στον τελικό».

Για το εάν βλέπει τον ημιτελικό και σαν κόντρα του ίδιου με το Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Σαφώς και είναι και προσωπικό. Ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη και μου αρέσει να παίζω εναντίον του από τότε που ήρθε στην Τουρκία. Είχαμε αρκετές "μάχες" στο παρελθόν. Κανείς μας δεν θα το βάλει κάτω».

Για τον άλλο ημιτελικό, μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Δύσκολο παιχνίδι. Είναι δύο ομάδες με διαφορετικό στιλ. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μοιάζει σε εμάς, γιατί έχουν πολλούς καλούς γκαρντ. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει καλό inside game, με Ταβάρες και Αγιόν. Δε μπορώ να πω ότι μου αρέσει η μία ή η άλλη, αφού θα αντιμετωπίσουμε τρεις πρωταθλήτριες Ευρώπης σε αυτό το Φάιναλ Φορ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ