17.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο αρχισυντάκτης Μέλο φωνάζει: “It Stops Now” (vid)

To SLAM, όπως έχει ξανακάνει, παρέδωσε την αρχισυνταξία ενός τεύχους σε έναν αθλητή. Αυτή τη φορά υπεύθυνος της έκδοσης ήταν ο Καρμέλο Άντονι. Ο Μέλο μαζί με το γιο του, Κίγιαν, κοσμεί και το εξώφυλλο του περιοδικού, το οποίο είναι αφιερωμένο στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα που δίνεται εδώ και μήνες στους δρόμους των ΗΠΑ.

Ο Άντονι επέλεξε για τίτλο το "It Stops Now". Γι' αυτόν είναι το μήνυμα που πρέπει να διατηρηθεί και να συνεχίσει να ακούγεται μέχρι να δικαιωθούν όλοι όσοι παλεύουν για την ισότητα και την παύση των διακρίσεων.

Το κίνημα Black Lives Matter έχει τη δική του πνοή παγκοσμίως πλέον και το SLAM φωνάζει στις ΗΠΑ "να ξυπνήσουν". To εξώφυλλο εντυπωσιάζει, τα ονόματα που φιλοξενούνται και μλούν για τη μάχη ενάντια στον ρατσισμό πολλά και πολύ γνωστά, αλλά και το οπισθόφυλλο είναι εκεί για να κλέψει την παράσταση με ατάκες αφροαμερικάνων που ήταν υπό την απειλή όπλων και όχι μόνο. Όπως το "Ι can't breathe" του Τζορτζ Φλόιντ από όπου όλα άρχισαν. 

 

"Δεν είμαστε απλά αθλητές, δεν παίζουμε μόνο μπάσκετ", δήλωσε για την κίνησή του αυτή ο Καρμέλο Άντονι. "Το μπάσκετ είναι ένα πολύ δημοφιλές άθλημα και μπορούμε να κάνουμε γνωστή τη θέση μας, μπορούμε να στείλουμε το μήνυμά μας στον κόσμο".

Ακόμη και η παρουσία του γιου του στο εξώφυλλο μαζί του έχει το δικό της νόημα: "Είναι 13 χρονών, είναι σε αυτή την ηλικία που αρχίζει να καταλαβαίνει πολλά από όσα συμβαίνουν και θέλω να ξέρει τι συμβαίνει και να έχει έμπνευση για τη συνέχεια της ζωής του".

 

Ως αρχισυντάκτης έγραψε το δικό του άρθρο απευθυνόμενος στην επόμενη γενιά: "Στη ζωή θα υπάρχει και το καλό και θα υπάρχει και το κακό. Το κλειδί είναι τι κάνεις για να ξεπεράσεις το κακό και να μετατρέψεις αυτή την ενέργεια σε δύναμη".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ