20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο αρχηγός που κάθε ομάδα θα ήθελε

Αρχηγός δεν είναι απαραίτητα ο πρώτος σκόρερ ή ο ηγέτης της ομάδας. Δεν είναι απαραίτητα αυτός που θα πάρει το τελευταίο σουτ, δεν είναι αυτός που θα λέει τα περισσότερα στον Τύπο ή που θα έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο. Αρχηγός είναι ο τύπος του αθλητή που θα εμπνεύσει τους υπόλοιπους, αυτός που θα δείξει πρώτος απ’ όλους ότι η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ήταν χθες, παραμονές του σημερινού αγώνα του ΠΑΟΚ στο Ρέθυμνο το κεντρικό πρόσωπο κι ας ήταν απών, μέχρι το βράδυ όταν κι έφτασε στην Κρήτη.

 

Δεν χρίζονται πολλοί παίκτες διεθνείς στα 35 τους χρόνια. Το καλοκαίρι του 2012 ο Μαργαρίτης στα 30 του, όχι την Εθνική, ούτε καν καριέρα στη Stoiximan.gr Basket League θα μπορούσε να φανταστεί. Είχε παίξει νωρίτερα με τον Ηρακλή και το Περιστέρι αλλά ήταν πιτσιρικάς και χωρίς ουσιαστικό ρόλο. Έβγαζε το ψωμί του στην Α2 και όταν εμφανίστηκε στο PAOK Sports Arena για τα «try out» του 2012 ασφαλώς και όχι μόνο δεν θα περίμενε ότι θα «ρίζωνε» σε αυτό αλλά θα χριζόταν και διεθνής μέσα από αυτό.

 

Ανεξαρτήτως του αν θα καταφέρει να παίξει με την Εθνική στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Βαγγέλης Μαργαρίτης λόγω του τραυματισμού του, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως παράδειγμα προς μίμηση από λιλιπούτειους αλλά και φτασμένους αθλητές. Είναι αρχηγός του ΠΑΟΚ, πολύ συχνά είναι ο καλύτερος παίκτης του κι όμως αφήνει να μιλούν γι’ αυτόν αποκλειστικά τα έργα του στο παρκέ. Δεν έχει facebook, δεν έχει twitter, δεν έχει instagram και παρότι γνωρίζει χρόνια τους δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ ΠΑΟΚ, τους χαιρετάει από... μακριά. Όπως έγραψε και ο Τέλης Ζουρνατζίδης «είναι υπερβολικά ταπεινός για σούπερ σταρ».

 

Δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα πια, όμως αποφάσισε να ταξιδέψει μόνος του από τη Θεσσαλονίκη για το Ρέθυμνο, να ρισκάρει παίζοντας με νάρθηκα στο δάχτυλο. Να ρισκάρει όχι μόνο να πάθει υποτροπή αλλά να χάσει και τη μοναδική, την τελευταία του ίσως ευκαιρία να παίξει με την «επίσημη αγαπημένη». Θα είναι εκεί όμως κι ας μην παίξει στο τέλος. Με την κίνηση του έδειξε τον δρόμο στους υπόλοιπους.

 

Είναι στον έκτο χρόνο του στον ΠΑΟΚ, στον τελευταίο χρόνο του 3ου του συμβολαίου στον Δικέφαλο. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έτσι όπως παίζει και κυρίως όπως συμπεριφέρεται μέσα κι έξω από τα παρκέ, η καριέρα του στο «παλατάκι» δεν θα τελειώσει τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Ότι και να συμβεί πάντως θα αποτελεί για καιρό σημείο αναφοράς.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ