25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Αρειος Πάγος δεν είναι… ΑΣΕΑΔ

Τα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα πολλές φορές έχουν αφήσει… άναυδο τον κόσμο με τις αποφάσεις τους. Ειδικά το ΑΣΕΑΔ, με τα διορισμένα μέλη που έχουν καταφέρει μέχρι το ένα τμήμα να παίρνει διαφορετική απόφαση από το άλλο για… ίδια υπόθεση, η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Ο Αρειος Πάγος, όμως, είναι το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της χώρας. Και εκεί, ένα κι ένα κάνουν δύο. Η ΕΟΚ εκεί είχε προσφύγει και κέρδισε μια δίκη με σημαντική προέκταση. Ο Γιάννης Γεωργαλλής, όταν έπαιζε στον Πανελλήνιο, είχε επιστρέψει από προπονήσεις με την Εθνική και ένας σοβαρός τραυματισμός του στην μέση, υποστήριξε ότι συνέβη εκεί, στην Εθνική.

Απαίτησε αποζημίωση, για ένα συμβόλαιο που έγραψε μηνιαίο μισθό… 750 ευρώ και διάφορα πριμ στόχων της τάξης περίπου των 45.000 ευρώ. Η ΕΟΚ είχε δεχτεί να αποζημιώσει τα 4 μηνιάτικα που έμεινε εκτός ο Γεωργαλλής, ο παίκτης ήθελε και τα πριμ και τα κέρδισε πρωτόδικα, φτάνοντας μαζί με τους τόκους ποσό πλέον των 85.000 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν από λογαριασμούς της ομοσπονδίας.

Ο Αρειος Πάγος έκρινε την υπόθεση, δέχτηκε τους μισθούς και υποχρεώνει την πλευρά του παίκτη να επιστρέψει τις περίπου 85.000 ευρώ. Και φυσικά, το μεγάλο θέμα δεν είναι νικητές και χαμένοι. Είναι τα περίφημα… συμβόλαια και όσα αναγράφονται πάνω σε αυτά. Διαχρονικά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ