17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Απόλλωνας Πάτρας… ενδιαφέρει πολλούς

Μια ιδιαίτερου και ευρέως μπασκετικού ενδιαφέροντος «εταιρική» υπόθεση εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες γύρω από τη Basket League. Ο Απόλλωνας Πάτρας ο οποίος κέρδισε στα γήπεδα το δικαίωμα επιστροφής του στη μεγάλη κατηγορία, πρέπει μεθαύριο Πέμπτη 15/7, να καταθέσει στον ΕΣΑΚΕ τον συμπληρωμένο φάκελο με τα δικαιολογητικά που θα ελέγξει η επιτροπή αδειοδοτήσεων. Κάτι που φυσικά ισχύει και για τον Ολυμπιακό, τη δεύτερη ομάδα που ανέβηκε.

Οι Πατρινοί, όμως, έχουν συγκαλέσει για την ερχόμενη Κυριακή 18/7, έκτακτη γενική συνέλευση για την ίδρυση νέας ΚΑΕ και έχουν ζητήσει γι' αυτόν τον λόγο παράταση της υποβολής του φακέλου από τον ΕΣΑΚΕ. Κάπου εκεί αρχίζουν τα ενδιαφέροντα. Διότι μπορεί κάποιος να πει ότι είναι πολύ φυσιολογικό μια ομάδα που έπαιζε για χρόνια στην Α2 να μην έχει ΚΑΕ και να θέλει να ιδρύσει, αλλά για τον Απόλλωνα δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Υπάρχει σε ισχύ εταιρία από την προηγούμενη επαγγελματική παρουσία. Και όχι μόνο υπάρχει, αλλά έχει και χρέη με πιο γνωστό αυτό στον Αλεξ Ακερ ο οποίο το κυνηγάει με τον εκπρόσωπό του και γνωστοποιούν και τις ενέργειές τους, αλλά δεν είναι και οι μόνοι. Οι νυν διοικούντες τον Απόλλωνα, όχι άσχετοι όλοι τους με την υφιστάμενη ΚΑΕ, υποστηρίζουν ότι δε μπορεί να βαρύνεται με τέτοια χρέη ο ερασιτέχνης που «έτρεχε» τον Απόλλωνα στην Α2.

Θέλουν λοιπόν να προχωρήσουν στη σύσταση νέας ΚΑΕ, όμως επειδή υπήρξαν εύλογες απορίες για το αν μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα εταιρία για μια ομάδα για την οποία υπάρχει εν ισχύ παλιά εταιρία και μάλιστα με χρέη, έχει σταλεί επίσημο ερώτημα προς τη ΕΕΑ. Μια θετική απάντηση την περιμένουν με αγωνία πολλοί και όχι μόνο στον Απόλλωνα. Διότι αν κριθεί ότι μπορεί με αυτό το καθεστώς να ιδρυθεί νέα εταιρία έστω και ακολουθώντας τον ισχύοντα νόμο περί δεσμευτικής αποδοχής του 50% των παλιών χρεών, τότε είναι αρκετοί στη... σειρά για να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο. 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ