26.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ο Αντρέι Βατούτιν στο basketa.gr: “Εφιάλτες με τον Σπανούλη; Χα χα χα…”

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, μιλάει στο basketa.gr  για τα… όνειρα που βλέπει, από τα οποία απέχουν ο Ολυμπιακός και ο Βασίλης Σπανούλης! Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Παύλος Σφενδυλάκης

Παραμονές του Final-4, η VTB-League ανακοίνωσε τα μπάτζετ των ομάδων που μετείχαν στην φετινή διοργάνωση. Αυτό της ΤΣΣΚΑ, ξέφευγε από τα όρια της ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Με 42 εκατομμύρια ευρώ, η είδηση έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας! Σε αυτό το σημείο να σου πω πως, δεν ήταν η πρώτη φορά που άγγιζε αυτό το ποσό. Το 2012 το είχε ξεπεράσει κατά δύο εκατομμύρια. “Και τι με αυτό” θα μου πεις κι θα έχεις και δίκιο, αφού όλοι θυμόμαστε την κατάληξη της ρωσικής ομάδας. Φιναλίστ της Euroleague! Ένα χρόνο μετά, με το ίδιο μπάτζετ βγήκε τρίτη, θέση που κατέλαβε και το 2015 στην Μαδρίτη. Μόνο όταν απουσίασε ο Ολυμπιακός και δεν τον βρήκε στο διάβα της, κατάφερε να ανέβει στην κορυφή. Μέχρι όμως να σηκώσει ο Βίκτορ Χριάπα το τρόπαιο στον ουρανό της O2 Arena του Βερολίνου, ο Αντρέι Βατούτιν κοιτούσε γύρο του για να σιγουρευτεί για το κατόρθωμα της ομάδας του. Βλέπεις, οι “ερυθρόλευκοι” του είχαν γίνει… εμμονή και ο Βασίλης Σπανούλης, εφιάλτης! Ή κάπως έτσι. Για τους Έλληνες και δη τους Ολυμπιακούς, μόνο έτσι! “Όχι, δεν βλέπω εφιάλτες, ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με τον Σπανούλη” λέει γελώντας στο basketa.gr ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ. “Έχω καλή σχέση μαζί του” και συνεχίζει σε σοβαρό ύφος: “Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Σπανούλης, όπως και η ΤΣΣΚΑ δεν είναι μόνο η ομάδα του Τεόντοσιτς ή του Ντε Κολό. Μιλάμε για δύο μεγάλα κλαμπ, δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σίγουρα έχουν τους σταρ τους, αλλά είναι λάθος να σκεφτόμαστε έναν παίκτη”. 

Σεβασμός και… περισυλλογή

ΤΣΣΚΑ, λοιπόν, εναντίον Ολυμπιακού (η σειρά μπήκε με βάση τον γηπεδούχο). Οι μνήμες ξυπνάνε για αμφότερες τις ομάδες, δυσάρεστες για τους Ρώσους, ευχάριστες για τους Πειραιώτες αλλά “η προϊστορία είναι κάτι ενδιαφέρον για τους φιλάθλους, τα ΜΜΕ και τους στατιστικολόγους, αλλά προτιμώ να μιλώ, όχι για το παρελθόν, αλλά για το παρόν και το μέλλον. Σέβομαι τον Ολυμπιακό σαν ομάδα και τους αδερφούς Αγγελόπουλους. Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό, ούτε το βλέπουμε διαφορετικά το συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω του παρελθόντος”, λέει ο Βατούτιν που ξαναγελάει στην ερώτηση για το πως φαντάζεται το τέλος του ημιτελικού. Υπήρξε όμως και παύση (μεγάλη) καθότι “έπεσε” σκέψη: “Δεν ξέρω ακόμη. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Για την ώρα νιώθω καλά που είμαστε εδώ και είμαστε τυχεροί που θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό. Το Final-4 είναι μια… λοταρία. Ελπίζω και πιστεύω πως η ομάδα μας θα είναι έτοιμη”. 

Ήρθε ο Ιτούδης, έφυγε η πίεση

Μόνιμος θαμώνας σε Final-4 η ΤΣΣΚΑ, καθώς από το 2001 που η Euroleague πήρε την αποκλειστικότητα, αριθμεί… 16 συμμετοχές! Εντυπωσιάστηκες; Όπως όλοι μας! Να σου πω όμως πως, το ποσοστό επιτυχίας της είναι τραγικό, καθώς μόλις τρεις φορές γεύτηκε το νέκταρ της επιτυχίας, κατ’ ευθείαν μέσα από το άγιο δισκοπότηρο. Προτελευταία φορά, το έπραξε το 2008 στην Μαδρίτη. Έκτοτε, χρειάστηκαν να περάσουν οκτώ χρόνια κι ένα ταξίδι στο Βερολίνο “για να απαλλαγούμε από την πίεση. Την χρονιά που μας πέρασε είχαμε αρκετή, γιατί οι χαμένες προσπάθειες ήταν πολλές. Όλοι νιώθαμε την πίεση, οι παίκτες, οι προπονητές, η διοίκηση… Τώρα είμαστε πιο χαλαροί”, γιατί ήρθε ο Δημήτρης Ιτούδης στην ομάδα. Την πρώτη του χρονιά, συμμάζεψε την ΤΣΣΚΑ και τον δεύτερο, της χάρισε το τρόπαιο. Άρα, με λίγα λόγια “είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τον πάγκο. Μας οδήγησε στην κατάκτηση της Euroleague, έχουμε πάει σε τρία Final-4 και είναι ένας σπουδαίος προπονητής κι άνθρωπος. Τι περιμένετε να πω για τον Ιτούδη; Τον σέβομαι και τον εκτιμώ πολύ”.

MVP o…

Το θέμα του προπονητή το έλυσε. Ο Ιτούδης είναι… ταμάμ (για να μιλήσουμε και λίγο τούρκικα) για τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ, αλλά τακτοποιημένο φαίνεται να είναι και το θέμα των αστέρων! Μίλος Τεόντοσιτς, Νάντο Ντε Κολό, Κάιλ Χάινς, Άαρον Τζάκσον, Βίκτορ Χριάπα, Κόρι Χίγκινς και αν ήταν υγιής, θα βάζαμε κι έναν Τζόε Φρίλαντ! Αν μη τι άλλο, όλους τους παικταράδες, αλλά για τον Αντρέι Βατούτιν, όχι MVP: “Αν έπρεπε να κρίνω βάσει της συνολικής εικόνας της σεζόν, θα προέβλεπα πως MVP θα βγει ο Σέρχιο Γιουλ. Όμως θα δούμε μετά τα παιχνίδια αυτά”. Ίσως να αλλάξει γνώμη αν σηκώσει το τρόπαιο, πάλι κανάς δικός του! 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ