25.6 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Ο αντι-Μπάνκι θα είναι… Ηλίας!

Η νίκη της ΑΕΚ στη σειρά του μικρού τελικού επί του Περιστερίου διασκέδασε κάπως τις εντυπώσεις από την κατά λοιπά αποτυχημένη σεζόν. Και ήταν αποτυχημένη όχι επειδή δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο, όπως πέρυσι, αλλά επειδή η ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει στόχους στο ελληνικό πρωτάθλημα και το BCL, που αποδείχθηκε πως ήταν απολύτως εφικτοί.

Οι ευκαιρίες για παρουσία στους τελικούς των πλέι οφ της Basket League, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με το πλεονέκτημα έδρας στην κανονική περίοδο και την αποχώρηση του Ολυμπιακού, και η πρόκριση στο φάιναλ φορ ενός BCL, που δεν ήταν το ίδιο δυνατό με πέρυσι, δεν αξιοποιήθηκαν και η Ένωση φάνηκε σα να κάνει ένα βήμα πίσω.

Δικαιολογίες υπάρχουν, φυσικά, και έχουν αναλυθεί δεόντως, ωστόσο αυτό που έχει ενδιαφέρον πια είναι η επόμενη μέρα, η οποία προοιωνίζεται σημαντικές αλλαγές στην ομάδα. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που, όπως όλα δείχνουν, ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν είναι διατεθειμένος να υπερβεί το φετινό μπάτζετ, αν δεν το μειώσει κιόλας, δεδομένου ότι σε αυτή τη φάση βασική προτεραιότητά του - και λογικά - είναι η χρηματοδότηση του project του γηπέδου στα Άνω Λιόσια.

Σε άμεση συνάρτηση με αυτή την παραδοχή βρίσκεται το θέμα του προπονητή. Ο Λούκα Μπάνκι δεν θα καθήσει στον πάγκο της ΑΕΚ την επόμενη σεζόν κι αυτό είναι το βέβαιο. Το συμβόλαιό του είναι μονοετές, λήγει τώρα δηλαδή, άρα δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια περίπλοκη διαδικασία για να επέλθει το διαζύγιο. Ο ίδιος ο Ιταλός προανήγγειλε συνάντησή του με τον Μάκη Αγγελόπουλο τις επόμενες μέρες, στην οποία προφανώς οι δύο άνδρες θα συμφωνήσουν ότι δεν θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ δεν έχει μείνει ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίον ο Ιταλός διαμόρφωσε το φετινό ρόστερ και διαχειρίστηκε κάποιες καταστάσεις στη διάρκεια της χρονιάς, ενώ ασφαλώς το τελικό αποτέλεσμα και ειδικά ο αποκλεισμός από τον Προμηθέα, δεν βοήθησε τον προπονητή να αναστρέψει το κλίμα.

Προβάδισμα Καντζούρη έναντι Παπαθεοδώρου

Ποιος θα πάρει τη θέση του; Βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι η ΑΕΚ θα αναζητήσει προπονητή από την ελληνική αγορά. Το όνομα του Ηλία Παπαθεοδώρου ακούγεται και γράφεται εδώ και καιρό και έχει βάση. Ο μέχρι πρότινος προπονητής του ΠΑΟΚ έχει ανοίξει δίαυαλο επικοινωνίας με την Ένωση από πέρυσι το καλοκαίρι και έχει κάνει και τώρα κάποιες πρώτες συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας. Αυτές οι συζητήσεις, ωστόσο, δεν έχουν προχωρήσει πέραν της εκδήλωσης και επιβεβαίωσης του ενδιαφέροντος της μίας πλευράς να συνεργαστεί με την άλλη. Η ΑΕΚ, δηλαδή, έχει πει στον Παπαθεοδώρου ότι ενδιαφέρεται να συνεργαστεί μαζί του, ο Παπαθεοδώρου έχει απαντήσει ότι ενδιαφέρεται να δουλέψει στην ΑΕΚ, αλλά οι δύο πλευρές δεν έχουν προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Και καθώς το θέμα παραμένει ανοικτό, φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες η περίπτωση του Ηλία Καντζούρη, η οποία εμφανίζει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα. Ο Καντζούρης είναι ένας προπονητής, που δεν στερείται εμπειρίας, καθώς έχει δουλέψει ως πρώτος για ένα διάστημα και στην Μπάμπεργκ, όταν αυτή έπαιζε στην Ευρωλίγκα. Γνωρίζει καλά την ΑΕΚ, αφού φέτος δούλεψε στο πλευρό του Μπάνκι και σε αυτό το διάστημα έχει καταφέρει να αφήσει καλές εντυπώσεις στα υψηλά διοικητικά κλιμάκια της ΚΑΕ για την κατάρτιση και τις ικανότητές του. Έχει προσιτό κασέ, διψάει για να πάρει την ευκαιρία και συν τοις άλλοις διατηρεί άριστη σχέση, από την κοινή παρουσία τους στην Μπάμπεργκ, με τον Νίκο Ζήση, τον οποίον η ΑΕΚ ενδιαφέρεται σφόδρα να επαναπατρίσει. Με αυτά τα δεδομένα δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Καντζούρης είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ένωσης.

Στο κάδρο φαίνεται να υπάρχει και το όνομα του Νίκου Βετούλα, η περίπτωση του οποίου έχει τεθεί υπόψη προσωπικά στον Μάκη Αγγελόπουλο κι αυτός την έχει κατά νου. Η αλήθεια πάντως είναι πως οι πιθανότητές του δεν είναι πολλές, όσο κι αν έχει κι αυτός προσιτό κασέ και αναζητά την ευκαιρία να δουλέψει σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ.

Ο "Λάρι" και οι άλλοι

Αφού λυθεί το θέμα προπονητή, θα αρχίσει να διαμορφώνεται το ρόστερ της επόμενης σεζόν, όπου αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές. Συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο έχουν οι Ντούσαν Σάκοτα, Χάρης Γιαννόπουλος, Ντελρόι Τζέιμς και οι μικροί Μωραΐτης, Τσαλμπούρης, Ρογκαβόπουλος, ενώ επιστρέφει από το Περιστέρι και ο Αγραβάνης.

Συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο έχει και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, αλλά η παραμονή του δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ο διεθνής γκαρντ είχε εμφανίσει τάσεις φυγής από πέρυσι και δεν αποκλείεται καθόλου αυτές οι τάσεις να γίνουν ακόμα πιο έντονες τούτο το καλοκαίρι, αφού μοιάζει να θέλει να δοκιμάσει την τύχη του σε μια ομάδα που να παίζει στην Ευρωλίγκα. Βεβαίως, πρέπει να βρει πρόταση καλή για τον ίδιο, αλλά να περιλαμβάνει και τα 400 χιλιάρικα του buy out, το οποίο προβλέπεται στο συμβόλαιό του με την ΑΕΚ. Οπότε αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να προκύψει τις επόμενες εβδομάδες.

Από τους ξένους παρελθόν θα αποτελέσουν σίγουρα οι Τζόρνταν Θίοντορ, Τρέβορ Εμπάκουε και Γκέιμπ Γιορκ, το ίδιο πιθανότατα και ο Βινς Χάντερ, τον οποίον θα ήθελε να κρατήσει η ΑΕΚ, όμως κι αυτός θέλει να παίξει στην Ευρωλίγκα ή το Eurocup και μετά την εξαιρετική σεζόν που έκανε φέτος, το πιθανότερο είναι να ανεβάσει το κασέ του σε επίπεδα ασύμφορα για την Ένωση. Στην ΑΕΚ θα ήθελαν να κρατήσουν και τον Χάουαρντ Σαντ Ρος, αλλά δεν τον έχουν προσεγγίσει ως τώρα, αυτός είναι βέβαιο ότι θα κοιτάξει να βρει ομάδα στην Ευρωλίγκα ή το Eurocup και οι ελπίδες να μείνει είναι εν τέλει ελάχιστες. Το συμβόλαιο του Γιόνας Ματσιούλις λήγει, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του πιθανόν να δημιουργεί κάποιες προϋποθέσεις να παραμείνει, ωστόσο κάτι τέτοιο για την ώρα παραμένει αβέβαιο.

Λήγει επίσης το συμβόλαιο του Βασίλη Ξανθόπουλου, πρόκειται όμως για έναν παίκτη πολύτιμο, έχει μόνο συμπάθειες στην ΑΕΚ και η λογική λέει ότι θα του γίνει πρόταση για ανανέωση. Αντίθετα ο Βασίλης Καββαδάς πρέπει να θεωρείται ήδη παρελθόν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ