15.6 C
Athens
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

Ο Αντετοκούνμπο και όσα δεν μπορεί να κάνει

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θεωρείται από όλους επιτυχημένος. Ο πρώην NBAer, Ράιαν Χόλινς, τον χαρακτήρισε ως τον πιο υπερεκτιμημένο παίκτη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ έφθασε με τους Μιλγουόκι Μπακς μέχρι τους τελικούς της Ανατολής, για πρώτη φορά ύστερα από δεκαοκτώ χρόνια, αλλά αν και είχαν το πλεονέκτημα έδρας τα «ελάφια» δεν κατάφεραν να κερδίσουν τη σειρά. Ο 34χρονος παλαίμαχος σέντερ στάθηκε στην απόδοσή του σε ολόκληρη τη σειρά με τους «πτερόσαυρους», ασκώντας του σκληρή κριτική.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θυμάμαι να μου λέτε ότι ο Γιάννης θα καρφώνει συνέχεια στα πλέι οφ κ.λπ. Αυτός ο παίκτης είναι ο πιο υπερεκτιμημένος στο άθλημα αυτή τη στιγμή. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, τον αγαπώ, μου αρέσει! Όλοι εσείς τον στείλατε στους τελικούς φέτος. Δεν τα κατάφερε. Όχι μόνο δεν πήγε στους τελικούς, αλλά πέτυχε πολύ λιγότερα».

Εξηγώντας την άποψή του, συμπλήρωσε: «Αυτός ο παίκτης σουτάρει με ποσοστό 29% όταν μαρκάρεται από έναν καλό αμυντικό.  Ξέρεις ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε καλούς και σπουδαίους παίκτες; Όταν το κάνεις αυτό στο Λεμπρόν Τζέιμς, το βλέπει από μακριά. Όταν πασάρει, το κάνει στο σωστό χρόνο, δεν κάνει λάθος και πάει προς το καλάθι, βγάζοντας ένα ελεύθερο σουτ. Δεν υπήρχε σενάριο στο οποίο ο Γιάννης πήγαινε προς το καλάθι, πάσαρε σωστά και οι συμπαίκτες του απλώς αστοχούσαν σε ελεύθερα σουτ. Ήταν αναποτελεσματικός».

Ο Ράιαν Χόλινς αγωνίστηκε στο ΝΒΑ από το 2006 έως το 2017, πριν κλείσει την καριέρα του στην Ευρώπη (Γκραν Κανάρια, Τορίνο). Έπαιξε σε Σάρλοτ Μπόμπκατς, Ντάλας Μάβερικς, Μινεσότα Τίμπεργουλφς, Κλίβελαντ Καβαλίερς, Μπόστον Σέλτικς, Λος Άντζελες Κλίπερς, Σακραμέντο Κινγκς, Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και Μέμφις Γκρίζλις, σε συνολικά 518 ματς κανονικής περιόδου, έχοντας κατά μέσο όρο 3,7π. και 2,2 ριμπάουντ σε 11.8’. Κατέκτησε, επίσης, το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική ΗΠΑ στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2015, στο Τορόντο. Πλέον, παίζει 3Χ3 στο πρωτάθλημα Big3.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ