34.4 C
Athens
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Ο Αλ.Τριφούνοβιτς στο basketa.gr: «Δύσκολο να προβλέψεις με τον ΠΑΟΚ»

Έχοντας στην πλάτη της τη βαριά χθεσινή ήττα από την Νταρουσάφακα, η Καρσίγιακα θα βρίσκεται από αύριο το πρωί στη Θεσσαλονίκη ενόψει του αγώνα της Τρίτης κόντρα στον ΠΑΟΚ για τους «16» του Basketball Champions League. Ο προπονητής της τουρκικής ομάδας Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς μίλησε στο basketa.gr για τις επικείμενες αναμετρήσεις με τον Δικέφαλο, την πορεία της Καρσίγιακα, τη δυσκολία πολλών ομάδων του BCL να περιορίσουν τις απώλειες στα εθνικά Πρωταθλήματα αλλά και την ξεχωριστή σχέση του με τον Μπάνε Πρέλεβιτς.

 

-Πως περιμένετε τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και ποια η εικόνα που έχετε γι’ αυτόν;

 

«Σε αυτό το σημείο και οι δύο ομάδες είναι δυνατές αν και προέρχονται από μεγάλο διάστημα αποχής και χρειάζονται ρυθμό. Είναι από εκείνα τα παιχνίδια στα οποία δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις Για τον ΠΑΟΚ μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα από την αρχή της περιόδου. Τον είχα παρακολουθήσει. Έκαναν αλλαγές και τώρα έχει άλλη εικόνα. Γνωρίζω αρκετούς από τους παίκτες του και κυρίως τον Νταρνέλ Τζάκσον τον οποίο κοουτσάρισε για ένα διάστημα στην τουρκική λίγκα».

 

 

-Η Καρσίγιακα ήταν μία από τις καλύτερες επιθετικά ομάδες της κανονικής περιόδου στο Basketball Champions League. Νικήσατε σε εννιά από τα 11 παιχνίδια σας που πήγαν πάνω από τους 80 πόντους. Θα είναι «κλειδί» για εσάς να σκοράρετε στα δύο ματς στα συνηθισμένα στάνταρ σας;

 

«Δεν ήταν αυτός σίγουρα ο στόχος μας όταν άρχιζε η χρονιά. Η φιλοσοφία μου αρχίζει από το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Παίξαμε όμως κόντρα σε ομάδες όπως η Σάσαρι και η Μπανταλόνα που τρέχουν και σκοράρουν πολύ, οπότε έπρεπε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό και τον τρόπο του παιχνιδιού τους. Είμαστε η μοναδική ομάδα που νίκησε τη Μονακό στην κανονική περίοδο. Το καταφέραμε μέσα από την άμυνα μας αλλά και τη βοήθεια των φιλάθλων μας».

 

 

-Θα είναι μια κατάσταση διπλών αγώνων. Το γεγονός ότι θα δώσετε το 2ο παιχνίδι στην έδρα σας, σας προσφέρει και ένα πλεονέκτημα για την πρόκριση;

 

«Μιλάμε για δύο παιχνίδια όπως είπες οπότε δεν μπορούμε να προδικάσουμε ότι το ένα από τα δύο θα είναι πιο σημαντικό. Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες θα μπουν τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Σμύρνη για το καλύτερο, για τη νίκη δηλαδή».

 

 

-Φαίνεται ότι αρκετές ομάδες του Basketball Champions League έχουν προβλήματα σταθερότητας, εμφανίζουν σκαμπανεβάσματα και χάνουν παιχνίδια ίσως εκτός προγράμματος στα εθνικά Πρωταθλήματα. Είναι αυτή μια εξήγηση για το ότι η Καρσίγιακα είναι χαμηλά στο τουρκικό Πρωτάθλημα (6-17); Και ο ΠΑΟΚ έχει κάνει εκτός προγράμματος ήττες…

 

-Είναι αλήθεια ότι και ο ΠΑΟΚ έκανε τέτοιες ήττες. Στην αρχή είχαμε πρόβλημα στο να εντάξουμε νέους παίκτες, είχαμε προβλήματα τραυματισμών. Δεν είναι ποτέ εύκολο όταν παίζεις τόσο στο εθνικό Πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Οι ομάδες κάνουν πολλά και δύσκολα ταξίδια, δίνουν μεγάλο αριθμό αγώνων, δεν έχουν χρόνο να ετοιμαστούν για το επόμενο παιχνίδι. Αυτός ο συνδυασμός δεδομένος είναι πάντα δύσκολος, ειδικά για ομάδες με όχι τόσο μεγάλο μπάτζετ».

 

-Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τον Μπάνε Πρέλεβιτς…

 

«Είμαστε στενοί φίλοι. Ήμασταν μαζί στις μικρές ομάδες του Ερυθρού Αστέρα και παίξαμε για δύο χρόνια παρέα στην πρώτη ομάδα. Θυμάμαι τα μεγάλα παιχνίδια της εποχής με τον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια εγώ και ο Μπάνε ακολουθήσαμε διαφορετικούς δρόμους. Δεν ήταν έκπληξη για μένα ότι έγινε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Γνωρίζω τη σπουδαία προσωπικότητα του, ξέρω ότι βοήθησε την ομάδα με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της. Δεν ήταν έκπληξη για μένα. Φανταστείτε ότι εγώ είχα αρχίσει πορεία ως G.M. αλλά δεν ήταν κάτι που ήθελα πραγματικά. Η ζωή είναι περίεργη και κάθε μέρα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Επικοινωνούμε συχνά με τον Μπάνε, τον είδα το περασμένο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη την οποία επισκέπτομαι συχνά. Είμαι χαρούμενος λοιπόν που θα έρθω ξανά με την Καρσίγιακα».

 

Photo Credits: Basketball Champions League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ