26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Ο “αδιάβαστος” Μεσίνα

Λάβρος εμφανίστηκε ο Ετορε Μεσίνα με αφορμή τη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται στο μπάσκετ, με τα "παράθυρα" των προκριματικών των Εθνικών ομάδων.

Είπε ο Ιταλός ότι είναι ζοφερή η πραγματικότητα στην οποία υποχρεώνονται οι ομοσπονδίες, που θα πάνε στα προκριματικά με άλλους παίκτες και αν προκριθούν στο Παγκόσμιο, θα αναγκαστούν να τους πουν "ευχαριστούμε, αλλά εκεί θα έρθουν οι... βασικοί".
Οπου βασικοί, εννοεί ο Ιταλός αυτούς που αγωνίζονται σε ΝΒΑ και Ευρωλίγκα και δεν θα μπορούν να είναι παρόντες στα προκριματικά.


Σωστά όλα αυτά, αλλά... λάθος! Η Ευρωλίγκα έχει δημοσίως, με ανακοίνωση, τοποθετηθεί ότι επιτρέπει στους παίκτες να συμμετέχουν στα παράθυρα. Και μετά... πήγε κι έβαλε αγώνες πάνω στις ίδιες ημερομηνίες.
Επειδή, λοιπόν, οι παίκτες του ΝΒΑ που συμμετέχουν σε αυτό το Ευρωμπάσκετ είναι μόνο το 11%, αν η Ευρωλίγκα δεν έκανε... πονηριά, οι Εθνικές ομάδες θα είχαν μεγάλο βαθμό πληρότητας στα προκριματικά.


Κι επειδή σε αυτά του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου έτσι κι αλλιώς μπορούν όλοι να είναι παρόντες, μιλάμε για δύο παράθυρα, του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Που σημαίνει ότι αν η Ευρωλίγκα για παράδειγμα άρχιζε μια εβδομάδα νωρίτερα και έβαζε άλλη μια διπλή αγωνιστική μέσα σε εβδομάδα, όλα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.
Εχει δίκιο λοιπόν στη γενική διαπίστωση ο Μεσίνα. Μόνο που... ξέχασε να κατανομάσει τον ουσιαστικό υπεύθυνο αυτής της άσχημης κατάστασης. Διότι η FIBA από το 2011 είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει στα "παράθυρα" και από το 2015 είχε ανακοινώσει και το λεπτομερές πρόγραμμα. Η Ευρωλίγκα όμως άλλα είπε κι άλλα έκανε...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ