15.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Αγιόν και… το μοναδικό επίτευγμα του Μεξικού (vid+pics)

Η Εθνική των ΗΠΑ έχασε για πρώτη φορά μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, υποτασσόμενη στο Μεξικό και ο Γκουστάβο Αγιόν δεν ξεχνά το πώς το κοινό της χώρας την «έσπρωξε» στη μεγάλη επιτυχία, στο δρόμο για το Μουντομπάσκετ της Κίνας.

Το να κερδίζεις την USA Team είναι ένας... τίτλος τιμής ουσιαστικά, όποια κι αν είναι η σύνθεσή της. Και οι Μεξικανοί θα έχουν να λένε, πως η 28η Ιουνίου 2018 είναι μια ιστορική ημέρα για το μπάσκετ τους, όπως ήταν η 1η Σεπτεμβρίου 2006 για τη δική μας Εθνική. Είπαμε, βέβαια, καμία σχέση οι δύο «εκδόσεις» των ΗΠΑ, αλλά η επιτυχία καταγράφηκε και η ομάδα αυτή έχασε μετά από σχεδόν 12 χρόνια αήττητης πορείας, ύστερα από το δικό μας «χαστούκι» στην Αρένα της Σαϊτάμα.

Σπουδαίος «κρίκος» του θριάμβου με 78-70, που κράτησε το Μεξικό ζωντανό και αισιόδοξο για την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ του 2019 στην Κίνα, ήταν ένας παίκτης που ήρθε πρόθυμος να προσφέρει, έχοντας ολοκληρώσει μια σπουδαία χρονιά όπου... τα πήρε όλα με τη Ρεάλ. Ο λόγος γίνεται για τον Γκουστάβο Αγιόν, που με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ έβαλε το δικό του «λιθαράκι», για να «λυγίσουν» οι Αμερικανοί σε μια «κολασμένη» Πόλη του Μεξικού.

«Το να παίζεις στην Πόλη του Μεξικού με τις ΗΠΑ ήταν απίστευτο, αυτό που αισθανόμασταν από τη στήριξη του κόσμου μας στην Πόλη του Μεξικού και την Χουάν ντε λα Μπαρέρα ήταν εντυπωσιακό. Πρέπει να το επαναλάβουμε και να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε αυτό που ζήσαμε, στην περίπτωση αυτή την πόλη, το υψόμετρο και την πλήρη στήριξη των οπαδών μας», είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA ο «θηριώδης» σέντερ, που δεν έκρυψε το πόσο του άρεσε η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι συμπατριώτες του, για να συμπληρώσει ως εξής: «Η πίεση που έφεραν οι οπαδοί μας στον αντίπαλο ήταν κάτι που πρέπει να επαναληφθεί. Το να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας σε τέτοια ματς είναι ένα πλεονέκτημα και μια μεγάλη βοήθεια. Η αλήθεια είναι, ότι η στήριξη στον αγώνα με τις ΗΠΑ, μας έδωσε τη δύναμη να συνεχίσουμε συγκεντρωμένοι για την νίκη στο παιχνίδι».

Το Μεξικό, λοιπόν, μπαίνει στη δεύτερη φάση των προκριματικών του Μουντομπάσκετ με ρεκόρ 3-3 και στην τελευταία θέση, μια νίκη απόσταση όμως από Πουέρτο Ρίκο και Ουρουγουάη, που ισοβαθμούν στην προνομιούχο τρίτη θέση. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο και προβλέπει Αργεντινή εντός, Ουρουγουάη εκτός στο τέταρτο «παράθυρο» του Σεπτεμβρίου και ο Αγιόν δίνει το σύνθημα. «Πρέπει να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο σε κάθε ματς, και ειδικά σε αυτό με την Αργεντινή. Αυτό το ματς θα μας δείξει τι να περιμένουμε στα επόμενα από τους εαυτούς μας. Πρέπει να αφήσουμε, όμως, θετικά σημάδια για να ελπίζουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που είναι ο στόχος μας. Πρέπει να πάμε βήμα βήμα, γιατί θα βρούμε τρεις δύσκολες ομάδες, αλλά πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, παίζοντας στο 100%», ανέφερε.

Ενδιαφέρον, πάντως, έχει και η άποψή του για το νέο σύστημα της FIBA με τα «παράθυρα», μιας και αυτός δεν είχε καταφέρει να ενισχύσει νωρίτερα το Μεξικό, λόγω των υποχρεώσεων με τη Ρεάλ στην Ευρωλίγκα. Ο Αγιόν θα αναφέρει πως «πρέπει να συνεχίσουμε να προσαρμοζόμαστε σε αυτό. Μου αρέσει πολύ, γιατί υπάρχει όλη την χρονιά δράση για τις εθνικές ομάδες, κάτι που μπορεί να βοηθήσει τις ομοσπονδίες στην ανάπτυξη του μπάσκετ και των νέων του παικτών. Ανεξάρτητα από το σύστημα διεξαγωγής, όμως, ο στόχος είναι η πρόκρισή μας στο Μουντομπάσκετ 2019».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ