19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Ίρβινγκ στο πλευρό των παικτριών του WNBA

Ο Κάιρι Ίρβινγκ δεν παίζει μπάσκετ αυτό τον καιρό, διότι ο τραυματισμός του στον ώμο τον εμποδίζει. Παραμένει, ωστόσο, δραστήριος και ανέλαβε μια πρωτοβουλία, που αν μη τι άλλο είναι αξιέπαινη και δείχνει το ποιον του ανδρός. Κατάφερε να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη των απωλειών που θα έχει το εισόδημα όσων παικτριών του WNBA αποφασίσουν να μην παίξουν στο πρωτάθλημα, που άρχισε το περασμένο Σαββάτο, είτε λόγω κορωνοϊού είτε για να υποστηρίξουν το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι παίκτριες αυτές είναι να μπουν στην ειδική πλατφόρμα που έχει στηθεί στο διαδίκτυο και να αποδείξουν το λόγο για τον οποίον αποφάσισαν να μην παίξουν, αλλά και το ότι δεν έχουν εισόδημα από άλλη πηγή. 

Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία αυτή, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του ότι τα συμβόλαια στο WNBA δεν πλησιάζουν σε αξία ούτε κατά διάνοια αυτά του ΝΒΑ. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι αξίας 200.000 δολαρίων και αυτό τα λέει όλα.

"Ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα στηρίξει τις προτεραιότητες και τις αποφάσεις των παικτριών είτε πρόκειται για αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη είτε για να παίξουν μπάσκετ είτε για να εστιάσουν στη σωματική ή ψυχική τους υγεία είτε απλά για να μείνουν με τις οικογένειές τους", λέει ο Ίρβινγκ, ο οποίος έχει εμφανίσει το κοινωνικό του πρόσωπο σε πολλές περιπτώσεις στο διάστημα από την καραντίνα και μετά...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ