27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ο ήρωας και η παρέα του (pics)

Οι Μπαχάμες δεν φημίζονται για την μπασκετική παράδοσή τους, αλλά το μέλλον τους αφήνει υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει να επιδείξει μόλις μία συμμετοχή στο Παναμερικανικό, το μακρινό μάλιστα 1995. Στο Μέξικο Σίτι η Εθνική κατέκτησε την όγδοη θέση, σε σύνολο δέκα ομάδων, χωρίς να εντυπωσιάσει. Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλου 2019, για την Αμερικανική Ζώνη, δεν έχει ξεκινήσει καλά. Μετράει τέσσερις ήττες και ισάριθμες αναμετρήσεις, αλλά κανείς δεν θα πρέπει να τη διαγράψει. Ο Μπάντι Χιλντ, των Σακραμέντο Κινγκς, όχι απλώς θέλει να αγωνιστεί στο τρίτο «παράθυρο» της FIBA, προσπαθεί να φέρει και… παρέα.

«Θα προσπαθήσω να πείσω και κάποιους άλλους παίκτες, όπως ο Έρικ Γκόρντον, ο Μάικλ Τόμπσον και ο Ντι Άντρε Άιτον, οι οποίοι μπορούν να μας βοηθήσουν να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στην επόμενη φάση. Πιστεύω πως θα είναι πολύ καλό. Είναι από εδώ, οπότε θα είναι καλό να αγωνιστούν με την Εθνική. Νομίζω πως έχουμε την ευκαιρία μας», παραδέχθηκε ο 24χρονος γκαρντ, τον οποίο η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης χαρακτηρίζει «ήρωα» για τις Μπαχάμες.

Το μυαλό του στα πλέι οφ του ΝΒΑ, όπου αγωνίζεται με τους Χιούστον Ρόκετς, έχει προς το παρόν ο Γκόρντον o οποίος γεννήθηκε στις ΗΠΑ, αλλά η καταγωγή του έλκεται από τη χώρα, αν και δεν έχει εκφράσει ποτέ στο παρελθόν ενδιαφέρον να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο Τόμπσον, γιος του συνονόματου θρύλου των Μπαχαμών και αδερφός του Κλέι Τόμπσον (ο οποίος επέλεξε τις ΗΠΑ και αγωνίζεται), τελείωσε την περσινή σεζόν στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ με τους Σάντα Κρουζ Ουόριορς, αλλά φέτος έμεινε χωρίς ομάδα, ενώ ο Άιτον φοίτησε φέτος για πρώτη χρονιά στο Αριζόνα. Εφόσον άπαντες ενταχθούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν για την ομάδα, που στο τρίτο «παράθυρο» θα τεθεί αντιμέτωπη, εκτός έδρας, τον Ιούνιο (29/06) με τις Παρθένους Νήσους (1-3) και τον Ιούλιο (02/07) με την πρωτοπόρο και αήττητη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ δεύτερος με 3-1 είναι στο Γ’ Όμιλο ο Καναδάς.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, πάντως, «καλύπτεται» και μόνο με την παρουσία του Τσαβάνο Ράινιερ Χιλντ, όπως είναι το πλήρες όνομά του. «Θα μπορούσαμε να τον έχουμε το καλοκαίρι. Είπε πως θέλει να έρθει και να παίξει», αρκέστηκε να τονίσει ο Μάριο Μπόουλεγκ, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πόσο πολύ θα ενδυναμωθούν οι Μπαχάμες με τον Μπάντι Χιλντ στις τάξεις τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ