20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο έπαινος που θα έρθει (pics)

Η ελληνική εκπροσώπηση στις γυναικείες ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι διπλή φέτος. Από τη μία, ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός, φιγουράρει στα σαλόνια της Euroleague Γυναικών και από την άλλη η πολλά υποσχόμενη Νίκη Λευκάδας  δίνει τη δική της προσπάθεια στο Eurocup Γυναικών.

Μπορεί καμία από τις δύο ελληνικές ομάδες να μην έχει αποσπάσει θετικά αποτελέσματα, είναι γεγονός ωστόσο πως και η συμμετοχή τους και μόνο στις διοργανώσεις αυτές είναι άξια επαίνου. Τόσο οι «ερυθρόλευκες» όσο και οι Νησιώτισσες, έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν ομάδες με υψηλά μπάτζετ και παίκτριες- σταρ, και όμως δεν έφυγαν με το κεφάλι κάτω. Ουκ ολίγες φορές, προσπάθησαν, πάλεψαν αλλά το αποτέλεσμα δεν ήρθε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι η πιο πρόσφατη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Perfumerias Avenida για την έβδομη αγωνιστική της Euroleague Γυναικών. Οι παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη όχι μόνο πάλεψαν απέναντι στην πρωταθλήτρια Ισπανίας, αλλά έχασαν την νίκη μέσα από τα χέρια τους, 1 ακριβώς δευτερόλεπτο πριν τη λήξη του χρόνου. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 28 Νοεμβρίου, η Νίκη Λευκάδας υποδέχτηκε την Γαλατασαράι με τις παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα να κάνουν υπερπροσπάθεια αλλά να χάνουν τελικά με 64-69.

Τα αρνητικά αυτά αποτελέσματα ωστόσο λειτούργησαν ως καταλύτης για τις ελληνικές ομάδες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τους κλείνουν μία πιθανή επόμενη έξοδο στην Ευρώπη. Σίγουρα η επιστροφή της Ελλάδας στην Ευρωλίγκα με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού είναι εξαιρετικά σημαντική, με τις «ερυθρόλευκες» να βλέπουν στην πράξη το επίπεδο και να έχουν πλέον μία πλήρη εικόνα για το τι θα πρέπει να κάνουν προκειμένου να βρεθούν στη διοργάνωση και την επόμενη χρονιά.

Τα «Κλειδιά»:

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Νίκη Λευκάδας είχαν ορισμένες παίκτριες- «κλειδιά» που κατάφεραν να αλλάξουν ολόκληρη την εικόνα της ομάδας και να δώσουν λύσεις σε κρίσιμες στιγμές.

Για τον Ολυμπιακό, οι παίκτριες αυτές ήταν Άννα Σπυριδοπούλου και η Λικέντρα Τζόνσον. Η Ελληνίδα φόργουορντ έχει κατά μέσο όρο 10,1 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ για τη φετινή σεζόν, ενώ ήταν καθοριστική στον αγώνα απέναντι στην Αβενίδα, με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από τη μεριά της, η Λικέντρα Τζόνσον έχει 9,7 πόντους, 9,3 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ κορυφαία της στιγμή μέσα στη χρονιά ήταν το παιχνίδι απέναντι στην Ντιναμό Κουρσκ, όπου η Αμερικανίδα σέντερ πέτυχε 13 πόντους ενώ είχα ισάριθμα ριμπάουντ.

Όσο για τη Νίκη Λευκάδας, οι παίκτριες αυτές δεν είναι άλλες από την Τζέιντ Τζόνσον-Ουόκερ και την Πελαγία Παπαμιχαήλ. Η Αμερικανίδα, έχει κατά μέσο όρο 17,9 πόντους ανά παιχνίδι και βρίσκεται μάλιστα στην 16η θέση των σκόρερ, ενώ την ίδια στιγμή έχει 8,6 ριμπάουντ και 0,7 ασίστ. Κορυφαία εμφάνισή της για τη φετινή σεζόν ήταν το παιχνίδι απέναντι στην Γαλατασαράι, όπου μέτρησε 25 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Η Πελαγία Παπαμιχαήλ, αν και έχει χαμηλότερα νούμερα από την συμπαίκτριά της, έχει υπάρξει καθοριστική για την ομάδα της με 7,5 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ κατά μέσο όρο. Η καλύτερη εμφάνιση ήταν και γι’ αυτή απέναντι στην Γαλατασαράι με 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και 1 ασίστ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ