24.2 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο ένας καταστρέφει το παιχνίδι του άλλου

Ομάδες με διαφορετική φιλοσοφία, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικές προτεραιότητες στο παρκέ. Για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ωστόσο, υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής με βάση όσα έδειξαν στους δύο πρώτους τελικούς. Φαίνεται λοιπόν, ότι στο τέλος δεν επικρατεί η ομάδα που επιβάλλει περισσότερο τα δικά της χαρακτηριστικά και το δικό της παιχνίδι αλλά αυτή που περιορίζει περισσότερο τα αντίστοιχα του αντιπάλου της.

 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στη σειρά με μέσο όρο 92 πόντων και ο Ολυμπιακός με μέσο όρο 87 πόντων. Ασφαλώς και δεν περιμέναμε τελικούς που θα κρίνονται στους 90 πόντους όμως οι μεν “πράσινοι” έπεσαν 24 πόντους κάτω από τον μέσο όρο τους, οι δε “ερυθρόλευκοι” έπεσαν 17 πόντους χαμηλά από αυτόν που είχαν πριν την έναρξη της σειράς.

 

Αυτές οι διαπιστώσεις, επιβεβαιώθηκαν και χθες στα μικρότερα, θεωρητικά, κομμάτια της στατιστικής...

 

*Από πέντε μόνο επιθετικά ριμπάουντ είχαν οι δύο φιναλίστ. Παίρνοντας τρεις πόντους από δεύτερες επιθέσεις, ο Ολυμπιακός σημείωσε αρνητικό ρεκόρ περιόδου καθώς το προηγούμενο του ήταν εκείνο των τεσσάρων που είχε στα δύο παιχνίδια με τον Κολοσσό και εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο.

 

*Εντυπωσιακή ήταν η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων -αν και δεν είχε τελικά αντίκρισμα για τον Ολυμπιακό- στο σκορ στο transition παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός σημείωσε 12 πόντους στον αιφνιδιασμό και δέχτηκε μόνο δύο, ισοφαρίζοντας την καλύτερη αμυντική επίδοση του αφού το ίδιο παθητικό είχε στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου και στα εκτός έδρας ματς με Κολοσσό, Τρίκαλα και Κόροιβο.

 

*Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός παίρνοντας μόνο δύο πόντους στο “ανοιχτό” γήπεδο, ισοφάρισε τη χαμηλότερη φετινή επίδοση του, εκείνη δηλαδή του αγώνα της κανονικής περιόδου στο ΣΕΦ.

 

 

*Για τον Ολυμπιακό αποδείχτηκε καταδικαστική 3η περίοδος στην οποία έμεινε στους επτά πόντους στην επίθεση, επίδοση που ήταν η χειρότερη των 33 αγώνων του στο φετινό Πρωτάθλημα αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των οχτώ πόντων που είχε στην 3η περίοδο του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Ήταν η 2η φορά φέτος που έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων σε ένα δεκάλεπτο στα ματς του ΣΕΦ αφού είχε εννιά στη 2η περίοδο του παιχνιδιού με τα Τρίκαλα.

 

*Κάπως έτσι έμεινε στους 66 πόντους και στη χαμηλότερη, φετινή εντός έδρας επίδοση του, δύο λιγότερους από το ματς της κανονικής περιόδου με τους “πράσινους”.

 

*Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του νίκησε, παρότι ισοφάρισε τη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση του με 71 πόντους. Το ίδιο είχε κάνει και στο ματς της κανονικής περιόδου. Έκανε το διπλό δηλαδή στο ΣΕΦ δύο φορές σημειώνοντας από 71 πόντους.

 

 

*Στατιστικά, ο Ολυμπιακός έκανε χθες το χειρότερο από τα 17 εντός έδρας παιχνίδια του στην κατηγορία. Αυτό δείχνουν οι 73 βαθμοί του ranking, τέσσερις λιγότεροι από το αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου.

 

*Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, τόσο τα τρία λιγότερα λάθη όσο και το γεγονός ότι έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό είχε τη σημασία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα επτά λάθη αποτελούν ρεκόρ περιόδου για τα εκτός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού που είχε διψήφιο αριθμό στα 12 προηγούμενα παιχνίδια του εκτός ΟΑΚΑ. Είχε εννιά στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο στην αρχή της σεζόν.

 

*Μία σαφής επιβεβαίωση της διαπίστωσης ότι ως τώρα στη σειρά ο ένας καταστρέφει το παιχνίδι του άλλου, είναι αυτή της δημιουργίας του Παναθηναϊκού. Οι “πράσινοι” μπήκαν στους τελικούς με μέσο όρο 21,6 ασίστ και στους δύο πρώτους αγώνες είχε συνολικά 18. Με τις 10 χθεσινές, ισοφάρισαν τη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση τους αφού την ίδια είχαν και στο αντίστοιχο ματς της κανονικής περιόδου.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ