21.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο «έλεγχος» του 1ου γύρου για τον Παναθηναϊκό (infographics)

Ο πρώτος γύρος της Ευρωλίγκα πέρασε για τον Παναθηναϊκό αφήνοντας του ως παρακαταθήκη για τη συνέχεια κάποιες σπουδαίες νίκες και κυρίως την 3η θέση της βαθμολογίας. Το τέλος του, τον βρήκε δύο θέσεις πάνω από το αντίστοιχο σημείο της περσινής διοργάνωσης παρότι αυτό δεν συμβάδισε ουσιαστικά και με ανάλογη στατιστική βελτίωση.

 

Μετά το χθεσινό αφιέρωμα στον Ολυμπιακό, το basketa.gr μέσα από μία σειρά infographics συγκρίνει τους «πράσινους» των 15 αγωνιστικών της Ευρωλίγκα με το ίδιο κομμάτι της περσινής διοργάνωσης, σε όλες τις κατηγορίες της στατιστικής.

 

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ σκοράρει φέτος λιγότερο, έχοντας σαφώς χειρότερο ποσοστό στις βολές, σχεδόν το ίδιο ποσοστό στα δίποντα αλλά πολύ καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα. Η αύξηση κάτι περισσότερο από πέντε ποσοστιαίων μονάδων του ποσοστού του πίσω από τα 6,75 ήταν ασφαλώς ένα από τα χαρακτηριστικά του πρώτου γύρου. Στην άμυνα, λίγο-πολύ, οι «πράσινοι» έχουν την ίδια απόδοση και το ίδιο παθητικό με πέρσι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οριακή ισορροπία

 

Στο κομμάτι των ριμπάουντ, ο φετινός Παναθηναϊκός παίρνει λιγότερα αμυντικά κάτι που αποτυπώνεται και στα συνολικά αλλά με μια ελαφριά πτώση. Εκεί όπου δεν άλλαξε τίποτα είναι στα επιθετικά ριμπάουντ καθώς φέτος οι παίκτες του ανανέωσαν στον πρώτο γύρο 148 επιθέσεις και πέρσι, μία μόνο λιγότερη, 147.

 

 

 

 

Ασίστ από καρμπόν και περισσότερα λάθη

 

Στους τομείς της οικονομίας, δύο είναι τα πιο χαρακτηριστικά συμπεράσματα. Οι «πράσινοι» έχουν ουσιαστικά τις ίδιες ασίστ με πέρσι. Στο τέλος του πρώτου γύρου είχαν 234, μια παραπάνω από το αντίστοιχο περσινό διάστημα! Εκεί όπου παρουσιάζει μία από τις σημαντικότερες πτώσεις του σε στατιστικό επίπεδο, είναι τα λάθη. Δεν κάνει πολλά όμως και πάλι τα δύο, κατά μέσο όρο, περισσότερα λάθη από πέρσι είναι μια σημαντική διαφοροποίηση.

 

Όλα αυτά οδηγούν σε ένα μικρότερο index σε σύγκριση με το περσινό. Όπως όμως στην περίπτωση του Ολυμπιακού, η βαθμολογική απεικόνιση της πορείας του πρώτου γύρου έχει προφανώς τη μεγαλύτερη αξία.

 

 

 

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ