21.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο «έλεγχος» του 1ου γύρου για τον Ολυμπιακό (infographics)

Ο πρώτος γύρος της Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε λίγο πριν φύγει το 2017 και το τέλος του βρήκε τον Ολυμπιακό στη 2η θέση με ρεκόρ 11 νικών και τεσσάρων ηττών. Ένας απολογισμός ασφαλώς θετικός δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει. Οι ερυθρόλευκοι άλλωστε έκαναν ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με το αντίστοιχο σημείο της περσινής διοργάνωσης αφού στο τέλος του πρώτου γύρου έχουν μία επιπλέον νίκη και κέρδισαν μία θέση στη βαθμολογία.

 

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου, το basketa.gr επιχειρεί μέσα από infographics να συγκρίνει τον φετινό με τον περσινό Ολυμπιακό. Πρόκειται άλλωστε για το μοναδικό συγκρίσιμο μέγεθος δεδομένου ότι πέρσι άλλαξε το format της διοργάνωσης.

 

Βάσει των αριθμών λοιπόν ο Ολυμπιακός σκοράρει φέτος λιγότερο αλλά έχει καλύτερο αμυντικό παθητικό. Τα ποσοστά του μοιάζουν βγαλμένα από καρμπόν με εξαίρεση τα τρίποντα, κατηγορία στην οποία εμφανίζει ελαφρώς χειρότερο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανατριχιαστική, στατιστική σύμπτωση

 

Είναι τόσο μεγάλο το δείγμα των 15 αγώνων που η σύμπτωση είναι σχεδόν ανατριχιαστική. Ο Ολυμπιακός του πρώτου γύρου τόσο φέτος όσο και πέρσι είχε 391 αμυντικά ριμπάουντ. Πολύ κοντά σε μία ανάλογη, στατιστική σύμπτωση βρέθηκε και στα λάθη αφού ο φετινός Ολυμπιακός έκανε 192 κι ο περσινός 191!

 

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στους τρεις μήνες που προηγήθηκαν εμφανίζεται ελαφρώς χειρότερη στα ριμπάουντ σε σχέση με πέρσι όπως και στα κλεψίματα ενώ είναι εμφανής η πτώση της στα κοψίματα. Εκεί όπου βελτιώθηκε, ίσως παραδόξως δεδομένης της μεγάλης απουσίας του Σπανούλη, είναι η δημιουργία όπως αποτυπώνεται στις ασίστ. Όλοι αυτοί οι αριθμοί εμφανίζουν τον φετινό Ολυμπιακό, στατιστικά χειρότερο του περσινού. Αυτό βέβαια που στο τέλος μένει, είναι η μία επιπλέον νίκη και η καλύτερη θέση στη βαθμολογία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ