18 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «άρχοντας» των Final Four επαναφέρει την «Αυτοκρατορία» (vids)

Με τον Κέβιν Πάντερ να πραγματοποιεί και στο φετινό Final Four εμφάνιση, που θυμίζει τις περσινές του στα χρώματα της ΑΕΚ και μια άμυνα που «στραγγάλισε» τους «αστέρες» της Μπάμπεργκ, η Μπολόνια «συνέτριψε» με 67-50 τους Βαυαρούς και πέρασε στον τελικό του BCL, όπου περιμένει την οικοδέσποινα Άντβερπ ή την Τενερίφη, έτοιμη να σηκώσει ευρωπαϊκή κούπα 18 χρόνια μετά την Ευρωλίγκα του 2001.

Το παιχνίδι

Τα τρίποντα των Τέιλορ και Πάντερ για το 10-4 στα πρώτα τρία λεπτά, αλλά κυρίως η άμυνα της Μπολόνια, έδωσαν την ώθηση στην ιταλική ομάδα, παρά την πρώτη αντίδραση δια χειρός Ράις που μείωσε στην ελάχιστη τιμή προσωρινά (12-11 στο 7’). Κι αυτό, γιατί οι κερδισμένες «μάχες» του Κράβιτς χαμηλά θα ήταν άλλο ένα κέρδος για ένα σερί 10-0, με το οποίο πέρασαν για τα καλά στους παίκτες του Τζόρτζεβιτς (22-11).

Οι λύσεις του Αραντόρι έκαναν ακόμη καλύτερη την κατάσταση για τους τυπικά γηπεδούχους, φέρνοντας και στο +14 την απόσταση (29-15 στο 15’), με τους Γερμανούς να μοιάζουν… πελαγωμένοι, μη γνωρίζοντας τι να κάνουν αν δεν πάρει την μπάλα στα χέρια του ο Ράις. Το πολύ μείωσαν μέχρι το -8 με ένα καλάθι του Χίκμαν για το 33-25 στο 18ο λεπτό, αλλά εκεί μια εκπληκτική ενέργεια του Τσάλμερς άλλαξε την κατάσταση ξανά, με τον Πάντερ να έρχεται και σε χρόνο μηδέν να ανοίγει και στους 17 πόντους την ψαλίδα (42-25), πριν από το γκολ-φάουλ του Ρούμπιτ για το 42-28.

Δύο τρίποντα του Εμπαγιέ και του Πάντερ άρχισαν ιδανικά το τρίτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά στο +20 (48-28), για να εμφανιστεί κάπου εκεί η γερμανική άμυνα και στα επόμενα σχεδόν 4 λεπτά να αφήσει τους Ιταλούς δίχως σκορ. Στη συνέχεια άρχισε να εκμεταλλεύεται τη συνθήκη, όταν Χίκμαν και Ρίς δήλωσαν παρόντες, αν και ο Περέγκο για αυτό που έδειξε ανασταλτικά η ομάδα του, μάλλον θα περίμενε κάτι καλύτερο από το 53-39 της περιόδου.

Ο Πάντερ, βέβαια, συνέχισε... τα τρελά του και μέσα σε 3.5 λεπτά στην τελευταία περίοδο οδήγησε την ομάδα του στο να προηγηθεί με διαφορά 24 πόντων (63-39), δείχνοντας πως δεν μπορούσε να ανησυχήσει από αυτή την Μπάμπεργκ. Μερικές προσπάθειες των Ράις και Ρούμπιτ επιχείρησαν να σώσουν την αξιοπρέπεια των τυπικά φιλοξενούμενων, αλλά τίποτα πια δεν μπορούσε να αλλάξει στο διαμορφωμένο σκηνικό, με την Μπολόνια να προκρίνεται πανηγυρικά στον τελικό.

Δεκάλεπτα: 22-11, 42-28, 53-39, 67-50

ΠΑΝΤΕΡ... ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ: Αυτή η φράση τον χαρακτηρίζει ιδανικά, καθώς οδήγησε την Μπολόνια στον τελικό, σκοράροντας με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Ο Κέβιν Πάντερ τελείωσε τον ημιτελικό με 21 πόντους και 8/19 σουτ, μαζεύοντας και 8 ριμπάουντ παράλληλα, θυμίζοντας τις περσινές του μεγαλειώδεις εμφανίσεις, όταν το σήκωνε η ΑΕΚ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 17/66 σουτ (25/76%) σε ημιτελικό, δεν έχεις δικαίωμα να ζητάς πρόκριση. Αυτή είναι η αλήθεια και, μάλιστα, συντριπτική για την Μπάμπεργκ, που είδε την Μπολόνια με ένα πιο αξιοπρεπές 24/66 (36.36%) να περνά.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ