21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Άρης τρέχει σε πολλά μέτωπα ως τις 15 Ιουνίου

Η απουσία από τα πλέι οφ σε Πρωτάθλημα 12 ομάδων και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά -συμπεριλαμβανομένης της περσινής που δεν έγιναν- είναι το λιγότερο. Ακόμη και το ότι δύο «στροφές» πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, παραμένει μέρος -τραβηγμένου έστω- σεναρίου υποβιβασμού και εμπλέκεται σε μία τέτοια κατάσταση για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μπορεί να το δεχτεί κανείς, έστω και δύσκολα. Ο Άρης από την επόμενη εβδομάδα κι εφόσον κλείσει το τυπικό κομμάτι της εξασφάλισης της παραμονής στην Basket League θα τεθεί ενώπιον θεμάτων που δεν παίρνουν άλλη αναβολή.

 


Η πιο άμεση πρόκληση που αντιμετωπίζει η ΚΑΕ είναι αυτής της άρσης των ΒΑΝ που αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για να ξεφύγει από την κατάσταση στην οποία έχει (αυτό)περιοριστεί. Αυτή από την οποία διέφυγε προσωρινά αλλά και σε ένα μόνο βαθμό, με τη διευκόλυνση της FIBA χάρη στην οποία κατάφερε να συγκροτήσει ρόστερ και να εμφανιστεί στο φετινό Πρωτάθλημα. Στη σχετική σελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας εξακολουθούν να εμφανίζονται οχτώ ΒΑΝ που βάζουν εξ ορισμού φρένο σε κάθε είδους σχεδιασμό ενόψει της νέας περιόδου και είναι προφανές ότι αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Όσοι, στο παρελθόν, προσπάθησαν να παρουσιάσουν το θέμα ως εύκολα διαχειρίσιμο, διαψεύστηκαν και για τον Άρη η λύση στο πρόβλημα είναι μία: Ρευστότητα και πληρωμές.

 


Εναλλακτικό πλάνο δεν μπορεί. Είναι μια γνωστή ασφαλώς συνθήκη, που βγαίνει ξανά στο προσκήνιο με το τέλος της σεζόν. Μόνο που τα χρονικά περιθώρια δεν είναι απεριόριστα.

 


Οι «κιτρινόμαυροι» -όπως βέβαια και οι υπόλοιπες ΚΑΕ- θα πρέπει να έχουν κλείσει τις εκκρεμότητες και να καταθέσουν φάκελο αδειοδότησης μέχρι τις 15 Ιουνίου. Σε σχεδόν δύο μήνες δηλαδή, θα πρέπει όχι μόνο να έχει κλείσουν τα θέματα οφειλών της φετινής σεζόν -το αγωνιστικό τμήμα είναι τακτοποιημένο- αλλά να διευθετηθούν όλα τα υπόλοιπα από τα οποία περνάει η αδειοδότηση. Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, εγγυητική επιστολή και κάποιες από τις οχτώ περιπτώσεις των ΒΑΝ. Πολλά θέματα για ένα διάστημα δύο μηνών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι διοικούντες την ΚΑΕ περιμένουν το τέλος της σεζόν για να κινηθούν προς αυτές τις κατευθύνσεις.

 


Ήδη οι διοικούντες την ΚΑΕ έχουν αρχίσει τις επαφές με όσους έχουν δικαιωθεί στο ΒΑΤ της FIBA αλλά και με άλλους πιστωτές που έχουν δικαιωθεί για οφειλές που υπάρχουν. Κάποιοι είναι θετικοί και συγκαταβατικοί, κάποιοι άλλοι όχι αφού υπήρξαν στο παρελθόν συμφωνίες που πήγαν... περίπατο. Εν μέσω όμως πανδημίας και με το πολύ μεγάλο μειονέκτημα που δημιούργησε η απουσία κόσμου από τα γήπεδα, η ΚΑΕ Άρης κινήθηκε και αναζήτησε λύσεις, σε βαθμό που να αναμένεται πια η εμφάνιση και η βοήθεια των... συμπαικτών για τους οποίους μίλησε ο Λευτέρης Αρβανίτης.

 


Η επίλυση του θέματος των ΒΑΝ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να χτίσει ο Άρης οτιδήποτε άλλο για τη συνέχεια αφού τα ερωτηματικά είναι πολλά. Από τον προπονητή μέχρι το ρόστερ αλλά γι' αυτά τα περιθώρια είναι πολύ μεγαλύτερα. Είναι όμως και ξεκάθαρη η ανάγκη για μια ομάδα που θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική από αυτήν που χτίστηκε φέτος και παρότι ήταν μέτριου επιπέδου, κόστισε περισσότερο από αρκετές άλλες της Basket League, με ένα μπάτζετ μεγαλύτερο των 500 χιλιάδων ευρώ.

 


Photo Credits Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ