27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ο Άρης και οι άλλες τρεις του FIBA Europe Cup

Στους ομίλους του FIBA Europe Cup θα βρεθούν ακόμα τέσσερις ομάδες που δεν τα κατάφεραν στα προκριματικά του Basketball Champions League.

O Άρης γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που θα συμμετέχει στον όμιλο μετά τον αποκλεισμό από τη Νίζνι. Οι Θεσσαλονικείς είναι το πιο βαρύ όνομα στη διοργάνωση, με κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων, ενώ για δύο σερί σεζόν έπαιξαν στο BCL. Στο FEC μεταφέρονται μετά τους αναπάντεχους αποκλεισμούς και οι ομάδες που έφτασαν πέρσι στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μπάκεν Μπέαρς και Γκρόνινγκεν πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν στο BCL και ελπίζουν σε κάτι καλύτερο στη δεύτερη διοργάνωση της FIBA.

Επιστροφή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τη Λέφσκι Λουκόιλ. Οι πρωταθλητές Βουλγαρίας συμμετείχαν στο FIBA Champions Cup τη σεζόν 2002-03, το οποίο κατέκτησε ο Άρης στο Final Four της Θεσσαλονίκης. Συνολικά δέκα ομάδες των προκριματικών του BCL «κλείδωσαν» τη θέση τους στον όμιλο του FEC, ενώ ακόμη δεκατέσσερα «εισιτήρια» περιμένουν τον κάτοχό τους. Αυτά θα προέλθουν από την τρίτη προκριματική φάση του Basketball Champions League και φυσικά από τη δεύτερη προκριματική φάση του FIBA Europe Cup. Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου αναμένεται η πρεμιέρα του Άρη στο Αλεξάνδρειο.

Θυμηθείτε, εδώ, ποιες άλλες οκτώ ομάδες εξασφάλισαν την παρουσία τους στο νέο FIBA Europe Cup μετά την ολοκλήρωση της πρώτης προκριματικής φάσης του Basketball Champions League.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ