22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο άνθρωπος πίσω από τους αριθμούς στην Εθνική Ανδρών (pics)

Ο Δημήτρης Φλιώνης και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος κλήθηκαν για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδας Ανδρών και «αρχειοθετήθηκαν» από τον αρμόδιο, παίρνοντας τον... αριθμό τους.

Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, από το 1997 μέχρι και σήμερα, υπάρχουν δύο νούμερα για τον κάθε διεθνή παίκτη. Αυτό της φανέλας του και αυτό του Ανδρέα Φραντζέσκου. Ο ακούραστος εργάτης της ομάδας τα τελευταία 23 χρόνια, ο φροντιστής τον οποίο όλοι οι παίκτες αγαπούν, σέβονται και νιώθουν δικό τους άνθρωπο, έχει τον δικό του κώδικα για να τα βγάζει πέρα. Εάν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που φροντίζει να είναι έγκαιρα έξω από τα δωμάτια -πλυμένα και τακτοποιημένα- όλα τα ρούχα προπόνησης και αγώνων, αυτόν που στο γήπεδο φέρνει τα νερά και τα ισοτονικά, τον τελευταίο που θα φύγει από τα αποδυτήρια για να ελέγξει εάν μαζεύτηκαν τα πάντα, είναι λογικό να κινείται σε έναν ρυθμό που θα τον διευκολύνει ώστε να μην κάνει λάθη.

Ο Ανδρέας Φραντζέσκος, ύστερα από τα πρώτα χρόνια, «αρίθμησε» τους διεθνείς με ένα δικό του σύστημα. Όποιον αριθμό έδινε στο μπουκάλι του καθενός αυτός το... κουβαλούσε μέχρι τέλους της καριέρας του στη «γαλανόλευκη». Και όποιος νέος έμπαινε, έπαιρνε τον αμέσως επόμενο κενό αύξοντα αριθμό, για να μη χάνεται η σειρά και να γίνεται σωστά η δουλειά.

Οι παίκτες όχι μόνο δεν δυσφόρησαν ποτέ με αυτά τα νούμερα, αλλά και αν κάποτε «άδειαζε» το αγαπημένο τους και τους το.. πρόσφερε τιμής ένεκεν, εκείνοι έμεναν στον αριθμό που είχαν αποκτήσει από την πρώτη τους ημέρα στην ομάδα κι είχαν συνηθίσει. Κάπως έτσι φθάσαμε σε αυτό το «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022 και ο μαρκαδόρος έγραψε για πρώτη φορά τους αριθμούς 60 και 61 πάνω σε καπάκι από μπουκάλι.

Ο Δημήτρης Φλιώνης και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος «αρχειοθετήθηκαν» και συνήθισαν τόσο γρήγορα τον αριθμό τους, που όταν ρωτήθηκε ο πρώτος από κάποιον τι νούμερο έχει, με την ερώτηση να αφορά στη φανέλα, απάντησε άμεσα: «Το 60».

Θυμίζουμε πως η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα (23/11) στο Σεράγεβο, εκεί όπου θα δώσει τους αγώνες της με τη Λετονία (27/11, 19.00) και τη Βουλγαρία (29/11, 19.00). Αμφότερες οι αναμετρήσεις θα γίνουν στο «Sports Hall Hills», κλειστό το οποίο βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου που έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή, ώστε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και οι περιττές επαφές εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ