18.2 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Άλφης Πιλάβιος γίνεται «Μονάρχης» με ρόλο (pics+vid)

Στην τέταρτή του σεζόν στο Ολντ Ντομίνιον, ο Άλφης Πιλάβιος έχει αρχίσει να αποκτά ρόλο στους «Μονάρχες», κάτι που αποδεικνύεται στα πιο πρόσφατα παιχνίδια.

Ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ διανύει την τελευταία του χρονιά στο κολέγιο του Ολντ Ντομίνιον της Βιρτζίνια. Με την καλή του παρουσία έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του Τζεφ Τζόουνς ο οποίος δείχνει να τον εμπιστεύεται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό.

Οι «Μονάρχες» πάντως αποτελούν μία από τις πιο άτυχες ομάδες της σεζόν στο κολεγιακό πρωτάθλημα. «Χτυπήθηκαν» άγρια από την πανδημία του κορονοϊού και γι' αυτόν το λόγο δεν αγωνίστηκαν καθόλου από τις 16/1 μέχρι και τις 5/2.

Μάλιστα για κάποιο χρονικό διάστημα είχαν σταματήσει μέχρι και οι προπονήσεις. Ωστόσο με την επιστροφή τους στα παρκέ κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το κολέγιο Μάρσαλ σε δύο διαδοχικές αναμετρήσεις.

Η μεγάλη ανατροπή και η... λογική ήττα

Στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή, το Ολντ Ντομίνιον χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρει τα πατήματά του. Ωστόσο τα κατάφερε κι έγραψε ιστορία.

Επικράτησε 82-81 των αντιπάλων του πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του κολεγίου, καθώς βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 21 πόντους διαφορά σε κάποιο σημείο της αναμέτρησης.

Από τα βασικά «γρανάζια» της σπουδαίας ανατροπής ήταν και ο Άλφης Πιλάβιος, με τον διεθνή με τις μικρές εθνικές ομάδες άσο, να μένει στο παρκέ για 22 λεπτά και πέρα από την πολύ καλή άμυνα που έπαιξε, πρόσφερε και 7 πόντους δίχως να χάσει σουτ (2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο). Παράλληλα μάζεψε δύο ριμπάουντ ενώ έκανε και δύο φάουλ.

Την επομένη οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά. Οι «Μονάρχες» παρουσιάστηκαν απολύτως φυσιολογικά εξουθενωμένοι και παραδόθηκαν (87-67). Σε αυτό το παιχνίδι ο Πιλάβιος έμεινε στο παρκέ για 16 λεπτά και πρόσφερε 5 πόντους με 2/3 σουτ αλλά κι ένα ριμπάουντ.

Ρολίστας πολυτελείας και παίκτης ομάδας

Οι «Μονάρχες» αποτελούν μία ομάδα που έχει ως στόχο τη διάκριση και μετά από 14 παιχνίδια έχουν ρεκόρ 9-5. Όπως συμβαίνει σε όλα τα σοβαρά σύνολα, έτσι και στο συγκεκριμένο, κάθε παίκτης έχει συγκεκριμένο ρόλο στο παρκέ.

Ο Άλφης Πιλάβιος αποτελεί έναν ρολίστα πολυτελείας ο οποίος παράλληλα είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί στο γήπεδο προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει το σκοπό της.

Θα μπει στον αγώνα για το χρονικό διάστημα που θα κρίνει το τεχνικό επιτελείο και σε αυτό θα προσπαθήσει να φανεί χρήσιμος για και να προσφέρει από όποιο πόστο χρειαστεί. Είτε πρόκειται για αμυντικές αποστολές, είτε για «βρώμικη» δουλειά, ενώ θα πάρει όσα σουτ του αναλογούν. 

Γι' αυτόν το λόγο χαίρει και της εκτίμησης όλων.

Δείτε highlights από την επική ανατροπή του Ολντ Ντομίνιον κόντρα στο κολέγιο Μάρσαλ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ