20 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ο… άγιος Βασίλιε της Εφές (vid)

Η τέταρτη νίκη της Εφές σε πέντε αγώνες ήρθε με το 85-70 επί του Ερυθρού Αστέρα που έμεινε στο 1-4, αν και είχε απρόσμενη λαχτάρα στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Τούρκοι μπορεί να μην έχουν σχέση με Χριστούγεννα και παρεμφερείς γιορτές, αλλά σήμερα μια χαρά τα πήραν τα δωράκια τους από τον... άγιο Βασίλιε Μίσιτς ο οποίος πρόσθεσε άλλη μια εντυπωσιακή παρουσία στο ενεργητικό του και πήρε από το χεράκι την ομάδα του για να την οδηγήσει στη νίκη. Τέταρτη σερί επιτυχία για την ομάδα του Αταμάν, μετά την εντός έδρας ήττα τη πρεμιέρας από την Μπαρτσελόνα που ταξιδεύει για την Αθήνα και την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Η Εφές έστησε ένα κονσέρτο για πολυβόλα στο πρώτο ημίχρονο και δεν άφησε τον Αστέρα να πάρει ανάσα. Με Μίσιτς και Λάρκιν κύριους εκφραστές και απολογισμό ημιχρόνου 7/18 τρίποντα και μόλις 5/11 δίποντα, οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 21-9 στο δεκάλεπτο και 38-26 στο ημίχρονο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε 1/12 τρίποντα και μόνο τον Τζένκινς να δίνει κάποιες λύσεις.

Η Εφές έφτασε στο 23' στο +16, 47-31, έσβησε διακόπτη και οι Σέρβοι δεν άφησαν την ευκαιρία να περάσει. Με Μπράουν πρωταγωνιστή και Περπέρογλου να προσφέρει πολλά, έτρεξαν ένα απίστευτο σερί 20-2 και στο 29' προσπέρασαν με 51-49! Ο Αταμάν...έβγαζε αφρούς στο τάιμ άουτ, οι παίκτες του ταρακουνήθηκαν, η Εφες έκλεισε το δεκάλεπτο έχοντας ανακτήσει προβάδισμα με 56-51 και στο 35' είχαν πάρει πάλι μια σημαντική διαφορά, με το 75-60 και πλέον όντες... ψυλλιασμένοι δεν ξανάδωσαν δικαιώματα.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Οι νίκες τα καλύπτουν όλα, όμως, η εμφάνιση του Κρις Σίνγκλετον δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, κάτι που... έκανε ο ίδιος. Σε 20 λεπτά σκόραρε 3 πόντους και δεν πήρε έστω ένα ριμπάουντ ο Αμερικανός που δείχνει έξω από τα νερά του.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες πόνταραν πολλά στα τρίποντα, μόνο που η αποτελεσματικότητά τους ήταν πολύ διαφορετική. Η Εφες είχε 13/30, σούταρε μάλιστα τέσσερα παραπάνω από δίποντα, ο Αστέρας μόλις 5/22.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ