17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ούνικς – Μονακό 80-88: Ο Τζέιμς «ξέρανε» την Ούνικς (vid)

Η Μονακό μόνο πρωτάρα δε δείχνει στην Ευρωλίγκα και σήμερα πανηγύρισε την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα ματς, με το δραματικό εκτός έδρας 88-80 επί της Ούνικς. Το ματς κρίθηκε στην παράταση και οι Ρώσοι έμειναν χωρίς νίκη, χάνοντας για δεύτερη φορά εντός έδρας στις λεπτομέρειες. Ο... τρελο Μάικ Τζέιμς άρχισε για τα καλά την απόσβεση, εκτοξεύοντας την απόδοσή του στο τελευταίο δεκάλεπτο και την παράταση και σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.

Το απόλυτα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τη Μονακό να προηγείται με 39-35 έχοντας επιδείξει μεγαλύτερο πλουραλισμό και πάρει λύσεις από περισσότερους παίκτες, απέναντι σε μια Ούνικς που περίμενε σχεδόν τα πάντα από τον Λορένζο Μπράουν. Το απόλυτο μηδέν στο οποίο είχαν κρατήσει οι Μονεγάσκοι τον Χεζόνια ήταν μια σημαντική παράμετρος.

Η Ούνικς μπήκε με σκοπό να ανεβάσει το τέμπο στο δεύτερο ημίχρονο, το κόλπο έπιασε και με σερί 13-4 μέχρι το 25' πήρε κεφάλι με 48-43. Ο Χεζόνια είχε μεταμορφωθεί και ήταν πλέον ο γνωστός ηγέτης. Το 58-50 στο 30' δημιουργούσε αέρα επικράτησης για τους Ρώσους. Το «μία σου και μία σου» συνεχίστηκε, με τη Μονακό να βρίσκει στην αφύπνιση του Τζέιμς αυτό που έψαχνε και να ξαναφέρνει το παιχνίδι στα ίσια γρήγορα. Ο Χεζόνια στα 45'' έκανε το 74-73, ο Τζέιμς είδε τη μπάλα να τον... πουλάει σε τρελό τρίποντο, ο Κάναν έχασε ένα «σκοτωμένο τρίποντο στα 5'' και η Μονακό είχε τάιμ άουτ για την τελευταία επίθεση.

Η μπάλα πήγε στα... αυτονόητα χέρια του Τζέιμς, η διείσδυση του απέφερε το φάουλ και δυο βολές, στα 2 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Εβαλε την πρώτη, έχασε τη δεύτερη, πήρε το επιθετικό, έκανε ένα μάλλον ανενόχλητο σουτάκι που έμοιαζε εύκολο, δεν το έβαλε και παράταση. Ηταν φανερό όμως ότι ο αμερικανός μεγάλος σκόρερ είχε πάρει μπρος, δε σταμάτησε στο έξτρα πεντάλεπτο και οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς στη μεγάλη νίκη.

ΔΕ ΜΑΡΚΑΡΕΤΑΙ: Τρία δεκάλεπτα τα είχε βγάλει με ένα καλάθι στο καθένα. Ενας.. νορμάλ παίκτη θα μιλούσε για μια βραδιά εκτός ρυθμού. Ο Μάικ Τζέιμς δεν είναι νορμάλ παίκτης όμως. Γύρισε απότομα τον διακόπτη, έβαλε όλα τα κρίσιμα, υπέγραψε τη νίκη της ομάδας του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στη σφαίρα του... ανεξήγητου περνάει στατιστικά η νίκη της Μονακό απέναντι σε μια Ούνικς που υπερίσχυσε στις περισσότερες κατηγορίες, όμως η ευστοχία στα δίποντα (51% οι νικητές έναντι 43% οι ηττημένοι) ήταν καθοριστική.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ