20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ούνικς Καζάν – Ολυμπιακός 84-87: Εφτιαξε… ΣΕΦ σε όλη την Ευρώπη! (vids)

Ο Ολυμπιακός μετά το Μιλάνο άλωσε και το Καζάν, έκανε μαζεμένες τις δύο πρώτες του εκτός έδρας νίκες, έδειξε ότι δεν... χαμπαριάζει από έδρες και πήγε στο 9-4 μένοντας σταθερά σε τροχιά τετράδας. Το 87-84 επί της Ούνικς ήρθε μετά από παράταση και ένα συναρπαστικό και θεαματικό παιχνίδι, με Σλούκα σε διάρκεια και Βεζένκοφ και Λαρεντζάκη στην τελική ευθεία να δικαιούνται το κάτι παραπάνω μεταξύ πολλών μεγάλων πρωταγωνιστών που είχε σήμερα ο μυαλωμένος και αποτελεσματικός Ολυμπιακός. Στο 7-6 η Ούνικς που είχε τέσσερις σερί νίκες μέχρι σήμερα. 

Ο Ολυμπιακός ήταν επιρρεπής στο λάθος στα πρώτα λεπτά, η Ούνικς τα έκανε εύκολα καλάθια και έτσι ήρθε το 15-8. Οι αλλαγές προσώπων βελτίωσαν την ισορροπία για τους «ερυθρόλευκος», Σλούκας και Μάρτιν του έδωσαν καλύτερα πατήματα, ήρθε η ισοφάριση στο 15-15 και το δεκάλεπτο έκλεισε με 20-17.

Οταν άρχισαν να μπαίνουν και κάποια μακρινά σουτ, που στο πρώτο δεκάλεπτο δεν συνέβαινε, ο Ολυμπιακός πήγε στο 33-40 στο 18' αλλά η Ούνικς που είχε λύσεις, πλησίασε στο 40-42 του ημιχρόνου. 

H Ούνικς πήρε σειρά στην ευστοχία σε μακρινά σουτ στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Κάναν να δίνει το ρυθμό και το έκλεισε προηγούμενη με 62-59. Ο Ολυμπιακός όμως έπαιζε σωστά και βρήκε εκ νέου τρόπο αντίδρασης. Το 2-8 μέχρι το 32' τον έφερε στο 64-67 και τον Περάσοβιτς να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Ο Βεζένκοφ είχε πατήσει το γκάζι στην τελική ευθεία, η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν προσηλωμένη, ένα μικρό αλλά σταθερό προβάδισμά παρέμενε δικό του. Ενα (ακόμα) τρίποντο του Κάναν στο 39' το εκμηδένισε φέρνοντας το ματς στο 75-75. Ο Φαλ έκανε το 75-77 στα 35'' από εμπνευσμένη κομπίνα που σχεδίασε ο Μπαρτζώκας για επαναφορά με 1,5 δευτερόλεπτο του Ολυμπιακού, η Ούνικς έχασε την επόμενη επίθεση όμως ο Τζέκιρι άρπαξε το επιθετικό ριμπάουντ και ισοφάρισε στα 12'', με τον Ολυμπιακό να παίρνει το τάιμ άουτ της τελευταίας επίθεσης. Αυτή την πέτυχε, το ματς πήγε στην παράταση.

Οι άμυνες «μιλούσαν» μέχρι το 44' με του Ολυμπιακού να είναι πιο αποτελεσματικά, τα τρίποντα μπήκαν στο τελευταίο αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό εκατέρωθεν, ο Σλούκας στα 6'' με 1/2 βολές έκανε το 84-87, ο Χεζόνια βρήκε ένα τρίποντο στην εκπνοή, αλλά άστοχο και όλα ήταν ιστορία. 

ΚΡΥΦΟ ΧΑΡΤΙ: Μπορεί ο Σάσα Βεζένκοφ να ήταν ο... φανερός πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού, όμως όταν η μπάλα έκαιγε στην τελική ευθεία, ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αυτός που το πήρε πάνω του. Μεγάλη εμφάνιση, σε όλους τους τομείς, πληθωρική παρουσία και καθοριστικός σε όλα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός μπορεί να σούταρε άσχημα στα τρίποντα, 9/37, όμως έλεγξε τα ριμπάουντ, 39-31 και το κυριότερο, έπαιξε σωστό και ομαδικό μπάσκετ όπως μαρτυρούν οι 26 ασίστ του, έναντι μόλις 14 του αντιπάλου.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ