21.8 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ούνικς – Ζενίτ 69-70: Γλίτωσε την ανατροπή της χρονιάς ! (vids)

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Αιζέια Κάνααν ντύθηκε... Τρέισι ΜακΓκρέιντι, σκοράροντας 13 πόντους στα τελευταία δυόμιση λεοπτά, η Ζενίτ πήγε να πέσει θύμα της πρώτης μεγάλης ανατροπής της σεζόν, όμως άντεξε και πήρε μία αγχωτική νίκη με 70-69 επί την Ούνιξ Καζάν!

Δυνατά ξεκίνησε την αναμέτρηση η γηπεδούχος Ζενίτ. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, έχοντας πρωταγωνιστή τον Μάριο Χεζόνια που μπήκε στο γήπεδο "καυτός", κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στην αναμέτρηση, εκμεταλλευόμενη την έδρα και την καλή της παρουσία (22-18 στο 10'). Όμως το αρχικό σοκ της Ζενίτ δεν κράτησε πολύ. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης επέστρεψε στην αναμέτρηση, ισοφαρίζοντας πολύ γρήγορα την Ούνικς και διαμορφώνοντας την κατάσταση που θα βλέπαμε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο (49-51 στπ 30').

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η υπόθεση εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Συγκεκριμένα, η Ζενίτ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος για 8 από τα 10 λεπτά, κάτι που όπως έδειχναν τα πράγματα, θα έφτανε για να της δώσει τη νίκη. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπίλι Μπάρον και την φοβερή της άμυνα, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ εκτόξευσε τη διαφορά στους 12 πόντους 4 λεπτά πριν τη λήξη. Όμως το τελευταίο δίλεπτο έμελλε να είναι διαφορετικό. Ο φοβερός και τρομερός Αιζέια Κάνααν σκόραρε 13 πόντους σε αυτό το διάστημα, με τη Ζενίτ να τα χάνει και να βλέπει τη διαφορά της να εξανεμίζεται ταχύτατα! Εν τέλει όμως το ρολόι... τελείωσε πριν ολοκληρωθεί η επική ανατροπή, με τη Ζενίτ να κερδίζει εν τέλει με το ισχνό 70-69 και να ξεκινάει τη νέα χρονιά με νίκη απέναντι στην Ούνικς, η οποία όμως παρουσίασε κάποια πολύ καλά στοιχεία που θα την κάνουν έναν πολύ επικίνδυνο και απρόβλεπτο αντίπαλο.

ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ: Ο Αιζέια Κάνααν έπιασε ξαφνικά φωτιά. Πέτυχε 13 από τους 18 πόντους του σε δύο λεπτά, αφήνωντας τη Ζενίτ αποσβολωμένη, δίχως να μπορεί να αντιδράσει. Δυστυχώς για εκείνον, το φάουλ στον Κόνορ Φρανκαμπ στην τελευταία φάση του αγώνα δεν έγινε ποτέ και εν τέλει δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη για την ομάδα του στο τελευταίο σουτ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ζενίτ κατάφερε να κυριαρχήσει κατά κράτος στον τομέα των ριμπάουντ. 36 έναντι 22 της ομάδας του Καζάν, με τα "σκουπίδια" αυτά να κάνουν τη διαφορά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα

Tα δεκάλεπτα: 22-18, 33-33,49-51,69-70

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

https://twitter.com/EuroLeague/status/1443993027245182983



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ