19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ούνικς – Ζάλγκιρις 66-53: Καλπασμός τετράδας με Χεζόνια! (vids)

Η ασταμάτητη Ούνικς Καζάν... έμπλεξε για τρία δεκάλεπτα στη μπασκετική κακοποίηση που επιδίωξε η αποκαρδιωτική Ζάλγκιρις, αλλά βρήκε τρόπο στο τελευταίο να απεγκλωβιστεί και να φτάσει στη νίκη με 66-53. Στο 10-6 οι Ρώσοι και διεκδικητές της τετράδας, με 9 νίκες στα 11 τελευταία ματς και τρία σερί, στο 3-13 οι Λιθουανοί που παραμένουν ουραγοί και με εικόνα που δε δικαιολογεί την παρουσία τους στη διογάνωση.

Η Ζάλγκιρις μπήκε στο ματς με σχέδιο να... δολφονήσει το μπάσκετ και το κατάφερε μια χαρά στο πρώτο δεκάλεπτο. Με έμφαση στην άμυνα και αργό ρυθμό έβγαλε την Ούνικς από το τέμπο που της αρέσει και το... απελπιστικό 20λεπτο έληξε με 26-23(!).

Ο Χεζόνια πήρε την κατάσταση στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφερε να ανεβάσει λίγο την ταχύτητα, έφερε την ομάδα του στο 42-35, αλλά η Ζάλγκιρις με τον Στρέλνιεκς κατάφερε στη λήξη του δεκαλέπτου να έχει φέρει το ματς στην ισοπαλία, 42-42.

Η Ούνικς.... αγανάκτισε και ξέσπασε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αρχισε με σερί 10-0 για το 52-42, έβαλε το νερό στο αυλάκι, πήγε στο 60-44 στο 37' έχοντας δεχτεί μόλις ένα καλάθι και σφράγισε μια λογική, αναμενόμενη και δίκαιη νίκη. 

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ: Το κατενάτσιο της Ζάλγκιρις είχε καταφέρει να υπνωτίσει όλη την Ούνικς και ο μόνος που έμενε... ξύπνιος ήταν ο Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης άναψε τη σπίθα και κάποια στιγμή, έστω και αργά... φούντωσε η φωτιά που έφερε την άνετη τελική επικράτηση για την ομάδα του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το «53» της παραγωγικότητας της Ζάλγκιρις είναι αρκετό για να περιγράψει την... απερίγραπτη εικόνα της ομάδας του Ζντοβτς και να δικαιολογήσει και την ήττα της και τη θέση της.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ