21.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ουόσινγκτον και Σιάτλ στον τελικό του WNBA (vids)

Συναρπαστικά όπως αναμενόταν ήταν τα παιχνίδια στους ημιτελικούς του WNBA. Και οι δύο σειρές είχαν φτάσει στον πέμπο αγώνα με τις Ουόσινγκτον Μίστικς και τις Σιάτλ Στορμ να κάνουν τελικα το 3-2 και να κερδίζουν μια θέση στη σειρά των τελικών, που αρχίζουν την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου (οι άλλοι αγώνες θα γίνουν στις 9, 12, 14 και 16/9).

Οι Μίστικς έφτασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε μια σειρά τελικών. Για να φτάσουν ως το 86-81 επί των Ατλάντα Ντριμ χρειάστηκε η συνδρομή πολλών. Πρώτη σκόρερ ήταν η Άριελ Άτκινς, η οποία μέτρησε ακόμη 7 ριμπάουντ. Η Έλεν Ντελε Ντον άφησε το παρκέ με double double (14π, 11ρ), η Κρίστι Τόλιβερ πρόσθεσε 19 πόντους και η Τιάνα Χόκινς ήταν ότι ακριβώς χρειαζόταν η Ουόσινγκτον, καθώς ερχόμενη από τον πάγκο και σε 10 λεπτά παρουσίας στο παρκέ είχε 17 πόντους. Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Οι Φίνιξ Μέρκιουρι έδειχναν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αυτό μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο όταν το επιμέρους 35-21 των Σιάτλ Στορμ έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της Σου Μπερντ με το τελικό 94-84. Σημαντικό μερίδιο στη νίκη έχει η ίδια η αθλήτρια - θρύλος του WNBA, η Μπερντ, η οποία πήρε από το χέρι την ομάδας της και την οδήγησε στη νίκη, παρά το ότι αγωνιζόταν με μάσκα, εξαιτίας ενός τραυματισμού στη μύτη. Η Μπερντ είχε 22 πόντους και 5 ασίστ. Πρώτη σκόρερ ήταν η MVP Μπριάνα Στιούαρτ με 28 (και 7 ριμπάουντ), ενώ η Αλίσα Κλαρκ έφτασε σε double double με 13 πόντους και 13 ριμπάουντ. Το αντίπαλο δέος της Μπερντ, η Ντιάνα Ταουράσι, έχασε για πρώτη φορά στη ζωή της αγώνα νοκ άουτ. Το 13-0 που είχε μέχρι τώρα έγινε 13-1, αν και η ίδια έδωσε μία ακόμη παράσταση, σταματώντας στους 17 πόντους. Ο Μπρίτνεϊ Γκρίνερ είχχε 21 πόντους, η Ιβόν Τέρνερ πρόσθεσε 19, η Μπόνερ 14 και η Τζάνουαρι 11. Εδώ να σημειώσουμε πως οι Μέρκιουρι έπαιξαν με μόλις επτά παίκτριες και εκτός από την αρχική πεντάδα πήρε μόλις δύο πόντους από τον πάγκο.

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ