23 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Ουόκαπ: “Χτίζουμε το πνεύμα του νικητή” (vid)

Ο Τόμας Ουόκαπ και ο Μουσταφά Φαλ μίλησαν για τη σεζόν που τους περιμένει με τον Ολυμπιακό στην media day των "ερυθρόλευκων". Η συνύπαρξη με τους Σλούκα και Σπανούλη, η κούραση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι στόχοι της ομάδας και οι προσωπικοί τους βρέθηκαν στην ημερήσια διάταξη στις δηλώσεις των δύο παικτών.

Ο Ουόκαπ μίλησε:

Για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Αυτό τον πρώτο μήνα είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την ομάδα, τους ανθρώπους και είναι σπουδαίο το πνεύμα που υπάρχει στην ομάδα.  Κάθε μέρα χτίζουμε το πνεύμα του νικητή, το πνεύμα του ανταγωνισμού. Ένας από τους λόγους που ήρθα εδώ είναι γιατί θέλω να νικάω|.

Για τους στόχους: «Θέλουμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα, το μυαλό μας είναι μόνο στο παιχνίδι της Παρασκευής με την Μπασκόνια. Σίγουρα υπάρχουν διπλές εβδομάδες, δύσκολα παιχνίδια, αλλά το μυαλό μας είναι στο ματς της Παρασκευής».

Για τη συνύπαρξη με τον Κώστα Σλούκα: «Είναι ένας παίκτης που φέρνει πολλά στο παιχνίδι της ομάδας και είναι σημαντικό να βρεθεί ο παίκτης που να ταιριάξει μαζί του. Νομίζω ότι ταιριάζω, γι'  αυτό  και αποκτήθηκα. Επίσης νομίζω ότι ταιριάζω απόλυτα και με την φιλοσοφία του Ολυμπιακού και γι' αυτό είμαι εδώ».

Για την  δυνατότητα του Ολυμπιακού να δημιουργεί: «Η Ευρωλίγκα είναι ένα πρωτάθλημα που οι ομάδες παίζουν με 10-12 παίκτες και δεν είναι δύνατον  κάποιος παίκτης να παίρνει τόσα πολλά Plays για 30-40 λεπτά. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν πολλοί παίκτες που δημιουργούν τέτοιες φάσεις και θεωρώ πως είμαστε μία τέτοια ομάδα».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Θα ήθελα να παίξω με τον Σπανούλη, αλλά το να είμαι μέλος αυτής της γιορτής και παρά το ότι δεν είμαι Έλληνας, βλέποντας όλες αυτές τις εικόνες, με έκανε να φορτιστώ συναισθηματικά. Ήταν μια πολύ όμορφη τελετή».

O Μουσταφά Φαλ τόνισε:

Για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενους που είμαι σε αυτή την ομάδα, σε αυτή την πόλη. Ξέρω τι έχει πετύχει ο Ολυμπιακός στο παρελθόν, ξέρω τι θέλει να πετύχει στο μέλλον και είμαι χαρούμενος πραγματικά που είμαι μέλος αυτής της ομάδας».

Για το αν έχει ξεκουραστεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είχα κάποιες επιπλέον ημέρες να περάσω με την οικογένεια μου και όταν ήρθα εδώ δεν ξεκίνησα δύσκολη προπόνηση. Πήγαμε σιγά – σιγά και τώρα νομίζω είμαι μια χαρά».

Για το αν μπορέσει να κατακτήσει το ελληνικό νταμπλ, όπως έκανε την περσινή σεζόν με την Βιλερμπάν: «Έχουμε τα στοιχεία και τα εχέγγυα να καταφέρουμε να κερδίσουμε τους τίτλους στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος και ελπίζω να τα καταφέρουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ