21.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ουτζίρι: “Ο Αντετοκούνμπο είναι Νιγηριανός”

O πρόεδρος και τζένεραλ μάνατζερ των Τορόντο Ράπτορς, Μασάι Ουτζίρι, επ' ευκαιρία της κατάκτησης του φετινού τίτλου, που είναι και δική του επιτυχία πέραν πάσης αμφιβολίας, θέλησε στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου για τη σεζόν να τονίσει τη σημασία αυτού του επιτεύγματος σε σχέση με την καταγωγή του. Πόσοι θα περίμεναν, δηλαδή, ένα παιδί από την Αφρική (τη βόρεια Νιγηρία, πιο συγκεκριμένα) να φτάσει να κερδίζει τίτλο στο ΝΒΑ;

Κι έκανε πολύ καλά. Μόνο που πιάστηκε αδιάβαστος. Διότι στην πρεμούρα του απάνω, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Εκεί, έκανε λάθος.

"Όταν σκέφτομαι τον Πασκάλ (Σιάκαμ), τον Εμπίντ ή τον Γιάννη -και συγχωρήστε με, αλλά ο Γιάννης δεν είναι Έλληνας, είναι Νιγηριανός, οκ;- σκέφτομαι από πού ξεκίνησαν όλοι αυτοί και είναι εκεί απ' όπου ξεκίνησα κι εγώ (σ.σ. την Αφρική). Μία μέρα θα έχω μία υπέροχη ιστορία να διηγηθώ. Και θα είναι μία ιστορία που θα συμπεριλαμβάνει ένα πρωτάθλημα και είμαι τόσο υπερήφανος γι αυτό".

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάγεται πράγματι από την Αφρική. Από τη Νιγηρία. Αλλά αυτό που αγνοεί ο Ουτζίρι ή θέλει να το αγνοήσει, γιατί του χαλάει την όμορφη ιστορία, είναι ότι σε αντίθεση με όλους όσους ανέφερε και τον εαυτό του, ο Γιάννης δεν ξεκίνησε από την Αφρική.

Ο Γιάννης μέχρι τουλάχιστον τα 19 του χρόνια, που πήρε το ελληνικό διαβατήριο, δεν είχε πάει καν στην Αφρική. Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Ελλάδα και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην Ελλάδα. Άλλωστε, σε σχέση με όλους τους προαναφερθέντες, δεν ονομάζεται Πασκάλ, Τζοέλ ή Μασάι, αλλά Γιάννης. Όνομα ελληνικό, αν μη τι άλλο. Ο Γιάννης δηλώνει Έλληνας, ο Πασκάλ, ο Τζοέλ και ο Μασάι δεν δηλώνουν Αμερικανοί. Κι αυτή είναι μία ακόμα διαφορά...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ