16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ουκρανία-Ελλάδα 54-59: Αήττητη η Εθνική Νέων Γυναικών

Η Εθνική Νέων Γυναικών, επικράτησε της Ουκρανίας με σκορ 59-54 στο European Challenger και διεύρυνε το αήττητο σερί της παραμένοντας πρώτη στον Δ΄ Όμιλο της διοργάνωσης. Οι πολλές εναλλαγές προβαδίσματος και οι δυνατές μάχες χαρακτήρισαν την αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε ντέρμπι μέχρι... τελικής πτώσεως. Οι δύο ομάδες παρέμεναν κοντά στο σκορ, με την ελληνική ομάδα να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμη και με καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και να καταφέρνει εν τέλει να φτάσει στην τέταρτη νίκη της στον όμιλο σε ισάριθμα παιχνίδια.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης

Διαιτητές: Γεσαγιάν, Σιμανόβιτσα, Μάρκις

Δεκάλεπτα: 18-18, 33-31, 46-43, 54-59

Ελλάδα (Μίχα): Γούλα 9, Καρακασίδου 24, Μιχαηλίδου Ε., Μιχαηλίδου Κ. 4 (10ρ.), Σακελλαρίου 9, Μπουντούρη 3, Φάρρου 2, Νάτσκου 5, Παπαμαρκάκη 3

Οι δηλώσεις της Ελληνίδας τεχνικού:

Μίχα: «Τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του τουρνουά»

Κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένη είχε μετά το τέλος του αγώνα η προπονήτρια της Εθνικής Νέων Γυναικών Ελένη Μίχα που δήλωσε: «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι από την αρχή με την άμυνα μας να δέχεται πολλά ντράιβ. Στο δεύτερο μισό κλείσαμε τους διαδρόμους και στο κατάλληλο σημείο ελέγξαμε τα ριμπάουντ πάρα το κοντό σχήμα και με συγκεντρωμένες επιθέσεις φτάσαμε στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια». Σχετικά με τη συνολική παρουσία της Εθνικής Νέων Γυναικών στους αγώνες ανέφερε: «Παρότι η ομάδα ήταν μαζί σχετικά λίγο χρονικό διάστημα τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του τουρνουά. Με απόλυτη συγκέντρωση, πειθαρχία και πάθος καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση αήττητες σ’ ένα τουρνουά με σκληρά παιχνίδια και εκπλήξεις από ομάδες όπως η Ελβετία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ