17.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ουίλ Χάτσερ στο Basketa: «Θέλουμε να είμαστε στην 4άδα»

O Ουίλ Χάτσερ μίλησε αποκλειστικά στο Basketa.gr μετά τη νίκη του Περιστερίου επί του Ηρακλή στην πρεμιέρα της Basket League, όπου αναδείχθηκε MVP και μοιράστηκε τις σκέψεις του για το ματς και τους στόχους της φετινής σεζόν, θυμήθηκε τη δύσκολη περσινή σεζόν στον ΠΑΟΚ ενώ μίλησε και για τις διαφορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πόσο σημαντικό είναι να ξεκινάς με νίκη στην πρεμιέρα?

«Είναι πολύ σημαντικό ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για εντός έδρας παιχνίδι, αφού δεν θες να απογοητεύσεις και τους οπαδούς της ομάδας μέσα στα άλλα»

Έβαλες ένα πολύ κρίσιμο σουτ προς το τέλος του αγώνα όταν ο Ηρακλής είχε επιστρέψει στο ματς και είχε πλησιάσει στους 6 πόντους. Τι έγινε σε εκείνο το σημείο δείχνατε «μπλοκαρισμένοι»?

«Ο Ηρακλής είναι πολύ καλή ομάδα ενώ εμείς νομίζω βάλαμε μεγάλη πίεση στους εαυτούς μας γιατί δεν θέλαμε να ηττηθούμε μέσα στην έδρα μας, στο πρώτο ματς της σεζόν. Ευστόχησα στο σουτ που ανέφερες αλλά συνολικά νομίζω ότι αυτό που μας έδωσε τη νίκη ήταν άμυνά μας, η οποία ακόμα κι όταν η επίθεση δεν απέδιδε για κάποια λεπτά στο 4ο δεκάλεπτο, κράτησε τον αντίπαλο χαμηλά στο σκορ και δεν του επέτρεψε να πλησιάσει σε απόσταση βολής. Αν παίζουμε τόσο καλή άμυνα μπορούμε να κερδίζουμε ακόμα και σε βραδιές που η επίθεσή μας δεν είναι τόσο παραγωγική».

Τι προσδοκίες και στόχους έχεις εσύ και το Περιστέρι για τη φετινή χρονιά σε Basket League Champions League?

«Νομίζω ότι έχουμε τα κατάλληλα υλικά για να πάμε ψηλά. Έχουμε βάθος στο ρόστερ αφού και οι 12 παίκτες είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ενώ ξέρουμε ότι σαν σύνολο είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και θέλουμε να είμαστε στην 4αδα.

Στο Champions League τώρα, θέλουμε σίγουρα να είμαστε στα play off, αυτός είναι ο κύριος στόχος και μετά βλέπουμε. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο που έχουμε τοποθετήσει αλλά πολλές φορές είναι και θέμα κλήρωσης. Υπάρχουν ομάδες που τερματίζουν στην 4η θέση του ομίλου τους και είναι καλύτερες από αυτές που τερματίζουν στην 1η θέση ενός άλλους ομίλου και φυσικά συμβαίνει και το ανάποδο. Είναι και θέμα τύχης κάποιες φορές».

Στην Ελλάδα μέχρι τώρα είχες παίξει μόνο για τον ΠΑΟΚ. Πως σου φαίνεται μέχρι στιγμής στο Περιστέρι, νιώθεις κάποια διαφορά?

«Είναι διαφορετικό σίγουρα καθώς στον ΠΑΟΚ είχαν παίξει συνολικά για τρία χρόνια και ένιωθα σαν το σπίτι μου αλλά ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο από την πρώτη μέρα και χρειάστηκα ελάχιστο χρόνο προσαρμογής στην ομάδα. Έχω φίλους εδώ, γνώριζα το Βασιλόπουλο, έχω παίξει με το Σαλούστρο. Από εκεί και πέρα είμαι προετοιμασμένος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό όπως έκανα σε όλη μου την καριέρα».

Θεωρείς ότι φέτος που είσαι στο Περιστέρι θα είσαι πιο συγκεντρωμένος στο να παίξεις μπάσκετ σε σχέση με πέρυσι που η οικονομική κατάσταση στον ΠΑΟΚ είχε επηρεάσει πολύ το αγωνιστικό σκέλος της ομάδας?

«Έχει βάση αυτό που λες. Σίγουρα πέρυσι η κατάσταση όσο πήγαινε και χειροτέρευε από ένα σημείο και μετά και δεν μπορεί να μη σε επηρεάσει αν είσαι 3-4 μήνες απλήρωτος. Εγώ νομίζω ότι με την εμπειρία μου τόσα χρόνια την άφησα να με επηρεάσει πολύ λιγότερο αγωνιστικά. Ίσως όταν ήμουν νεότερος να με επηρέαζε πολύ περισσότερο αλλά νομίζω ότι δεν έγινε έτσι και έφυγα νιώθοντας ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό μέχρι το τέλος για τον ΠΑΟΚ».

Επειδή έχει παίξει σε διάφορες ομάδες τις Ευρώπης αλλά στην Αθήνα ο δρόμος σου δε σε είχε βγάλει μέχρι τώρα. Πως σου φαίνεται ο τρόπος ζωής εδώ, ειδικά σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη?

«Προσαρμόζομαι ακόμα στον τρόπο ζωής εδώ στην Αθήνα. Είναι ωραίο μέρος με πάρα πολλές επιλογές και δεν έχω προλάβει να επισκεφτώ μέρη όπως η Ακρόπολη ή ο Πειραιάς, στα οποία θέλω να πάω. Η Θεσσαλονίκη ήταν σαν μία μεγάλη γειτονιά και την είχα μάθει απ'έξω. Ήταν όμορφα και με ήξεραν όπου πήγαινα, πολλοί μάλιστα με σέρβιραν αυτό που ήθελα να φάω ή να πιω πριν μου πάρουν παραγγελία αφού ήξεραν από πριν τι θέλω. Η Αθήνα απέχει από αυτό αλλά μέχρι στιγμής νιώθω πολύ καλά εδώ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ