21.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ουίλιαμς στο Basketa.gr: «Ήθελα να αγωνιστώ για τον Ζέλικο, θέλω να επιστρέψω στο ΝΒΑ»

Ο Ντέρικ Ουίλιαμς διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην Ευρώπη με την Φενέρμπαχτσε και μίλησε αποκλειστικά στο Basketa.gr για την νέα του περιπέτεια, για την περσινή χρονιά με τη Μπάγερν, για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για τις διαφορές του ΝΒΑ με την Ευρώπη αλλά και για το εάν έχει στα σχέδια του μια πιθανή επιστροφή στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις των παικτών που δεν ξέρεις αν θα προσαρμοστεί άμεσα στις απαιτήσεις της Ευρώπης και αν μπορεί να... αποβάλει το σκεπτικό του ΝΒΑ. Φαντάζεται δύσκολο αν συνυπολογίσουμε ότι έχει περάσει όλη την καριέρα του με αυτή τη νοοτροπία. Ο Ντέρικ Ουίλιαμς έκλεισε... στόματα στην πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου και αποδείχτηκε... χαμελαίοντας και συνεπής σε όσα του ζήτησε ο Ντέγιαν Ράντονιτς.

Με τον Αμερικανό φόργουορντ σε ρόλο ηγέτη και «δασκάλου» για πολλούς νεότερους παίκτες, οι «Βαυαροί» κατέκτησαν το πρωτάθλημα και πραγματοποίησαν μια αξιέπαινη πορεία στη Εuroleague. Αυτές οι εμφανίσεις ήταν το «κλειδί» για τον άλλοτε ΝΒΑer να εξασφαλίσει ένα καλύτερο συμβόλαιο σε μια ευρωπαϊκή ομάδα που βρίσκεται στο τοp επίπεδο τα τελευταία χρόνια.

Αν το καλοσκεφτεί κάποιος θα συμφωνήσει ότι ένας παίκτης μαχητής και με τα χαρακτηριστικά αυτά ταιριάζει απόλυτα με την φιλοσοφία και τη νοοτροπία ενός προπονητή όπως του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πλέον έχει ανεβάσει κατακόρυφα τον πήχη σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ήδη έχει βουτήξει στα βαθιά και στην πρώτη του παρουσία στη φετινή Εurolegue απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης παρέμεινε στο παρκέ για 40 λεπτά δίχως να κάτσει λεπτό στον πάγκο και πετυχαίνοντας double double (19π, 10ριμπ.)

Ο Αμερικανός φόργουορντ όταν επιλέχθηκε στο νούμερο 2 του draft το 2011, πίσω μόνο από τον Κάιρι Ίρβινγκ, οι φιλοδοξίες και οι απαιτήσεις ήταν υψηλές αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βρει το... λιμάνι του και έπειτα το σύντομο πέρασμά του και από την Κίνα έδωσε μια ευκαιρία στην Ευρώπη να αποδείξει την αξία του.

Πλέον ο 28χρονος άσος βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Φενέρμπαχτσε και φαίνεται να το διασκεδάζει και να ανακαλύπτει ξανά τον... εαυτό του. Είχαμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε και να μας μιλήσει για τη ζωή του στην Τουρκία, , για την νέα του ομάδα, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για την πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη με τη Μπάγερν, τις διαφορές του ευρωπαϊκού παιχνιδιού με το αμερικάνικο στυλ και την προοπτική να επιστρέψει στο ΝΒΑ.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντέρικ Ουίλιαμς στον Νίκο Τσώτα και το Basketa.gr:

Για την νέα του ομάδα: «Υπέροχη εμπειρία η Τουρκία. Προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς στο παιχνίδι μου και στην επίθεση και στην άμυνα. Την περσινή χρονιά τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Φέτος έχουμε καινούργιους παίκτες οπότε θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για να προσαρμόσουμε πάνω μας τις στρατηγικές του προπονητή. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Έχουμε κάποιους τραυματίες όπως ο Λοβέρν και ο Βέσελι,, πρέπει να είμαστε όλοι υγιείς για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν αποτελεί αυτό βέβαια δικαιολογία για να κερδίσουμε.

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Ο Ζέλικο είναι υπέροχος. Είναι ο καλύτερος κόουτς και ξέρει πως να κερδίζει. Αυτό θέλω κι εγώ, όπως και πέρυσι όταν πρωτοήρθα από το ΝΒΑ, έψαχνα μια πόλη και μια ομάδα που ήθελε να κερδίζει και ήθελα να παίξω για τη Φενέρ με αυτό τον προπονητή, αυτούς τους συμπαίκτες και αυτό το τεχνικό επιτελείο».

Για την περσινή χρονιά με τη Μπάγερν και τις διαφορές με τη Φενέρ: «Ήθελα να βοηθήσω πέρυσι μια ομάδα με νέους παίκτες όπως η Μπάγερν με την εμπειρία μου, αν και δεν είχα αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη. Ήθελα να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου από το ΝΒΑ ως προς όφελός μας και αυτό έκανα. Ο στόχος είναι να κάνουμε συνεχώς νίκες και άλλωστε έχουμε αρκετούς παίκτες φέτος που έχουν παίξει στο ΝΒΑ, πολλούς με ευρωπαϊκή εμπειρία και μόλις επιστρέψουν όλοι οι παίκτες από τους τραυματισμούς θα είμαστε άλλη ομάδα».

Για τις διαφορές του ευρωπαϊκού μπάσκετ με το ΝΒΑ: «Υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές στους κανόνες όπως είναι ο κανονισμός των τριών δευτερολέπτων και όταν η μπάλα χτυπάει στην ρακέτα. Είναι αυτές οι μικρολεπτομέρειες αλλά δεν υπάρχει κάποια τρομερή διαφορά. Έχουμε άλλωστε και 4-5 παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Αμερική οπότε βλέπουμε ότι η Ευρώπη δεν είναι πολύ πίσω από το ΝΒΑ».

Για την προοπτική να επιστρέψει στο ΝΒΑ: «Φυσικά και θέλω να επιστρέψω κάποια στιγμή στο ΝΒΑ. Εκεί ξεκίνησα από πιτσιρικάς. Στο τέλος της ημέρας θέλω να ζω το παρόν και να το απολαμβάνω δηλαδή στη Φενέρ και αν έρθει η μεταγραφή καλώς να έρθει. Έτσι έγινε πέρυσι και αν συμβεί κάποια μεταγραφή ξαφνικά ευπρόσδεκτη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ