32.1 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ουίλιαμς-Γκος: “Ήταν 16 τρελοί μήνες!”

"Ξέρω πως είμαι παίκτης ΝΒΑ!" Με αυτή την ατάκα επέλεξε το slipperstillfits.com να κάνει την εισαγωγή στη συνέντευξη που έδωσε ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Είναι αυτό που πιστεύει ο νέος γκαρντ του Ολυμπιακού, χωρίς ίχνος αλαζονίας, όπως τονίζει και ο αρθρογράφος. Σε μια κουβέντα που είχε και αρκετό ερυθρόλευκο.

"Οι τελευταίοι 16 μήνες ήταν πραγματικά τρελοί! Αυτά που έζησα, το ότι μπόρεσα να βελτιώσω το παιχνίδι μου και τα χρήματα που έρχονται όταν γίνεσαι επαγγελματίας είναι όλα μια τεράστια ευλογία για μένα. Και απλά είμαι πολύ πολύ χαρούμενος που όλη αυτή η σκληρή δουλειά που έχω κάνει αποδίδει καρπούς. Κάνω ένα βήμα πίσω, απλά γιατί θέλω να ευχαριστήσω το Θεό για όλες αυτές τις ευλογίες. Ακόμη και όταν οδηγώ δεν θα βάλω μουσική, θα προσπαθήσω απλά να ευχαριστήσω το Θεό".

Τον περασμένο Απρίλιο οδηγούσε το Γκονζάγκα στο πρώτο φάιναλ φορ της ιστορίας τους στο NCAA, έχοντας κατακτήσει ουκ ολίγους ατομικούς τίτλους. Και μάλιστα γι' αυτόν είχε κάνει τις συστάσεις στον GM των Γιούτα Τζαζ, Ντένις Λίντσεϊ, δεν ήταν άλλος από τον Τζον Στόκτον. Από μόνο του μάλλον λέει πολλά το γεγονός. "Εννοείται πως πήρα τηλέφωνο και τον ευχαρίστησα! Δεν ήταν και λίγο αυτό που έκανε για μένα!"

Λίγο αργότερα θα βρισκόταν και πάλι στο τηλέφωνο, αυτή τη φορά για να μιλήσει με δύο συμπαίκτες του από το Γκονζάγκα, τον Κάιλ Ουίλτζερ που έπαιξε στον Ολυμπιακό και τον Κέβιν Πάνγκος ο οποίος πριν λίγες μέρες μεταπήδησε επισήμως από την Ζαλγκίρις Κάουνας στην Μπαρτσελόνα. Και τον Τζέρεμι Πάργκο που είχε αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ.

"Μίλησα και με τους τρεις, πήρα συστάσεις... Πέρυσι ο Μπλατ προσπάθησε να με υπογράψει στα μισά της σεζόν στην Νταρουσάφακα. Αλλά δεν είχα κάποιο buy out οπότε η Παρτιζάν ήθελε να μείνω και να τελειώσω τη σεζόν. Μόλις πήρε την δουλειά στον Ολυμπιακό, ήμουν ο πρώτος παίκτης που πήρε, οπότε αυτό λέει πολλά για μένα. Ειδικά όταν μιλάμε για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Ήξερα την πόλη, τον τρόπο ζωής και ο Ουίλτζερ μου είχε πει ήδη πολλά θετικά. Και το να παίξεις για τον Μπλατ είναι από μόνο του σημαντική εμπειρία".

Ο Ουίλιαμς-Γκος μίλησε και με τους ανθρώπους των Γιούτα Τζαζ και παραδέχεται πως ήταν μια δύσκολη απόφαση το πολυετές του συμβολαίου: "Το να παίξω όμως στον Ολυμπιακό από κάθε άποψη ήταν το καλύτερο για μένα".

Η επιλογή της Ευρώπης άλλωστε μέχρι στιγμής μόνο θετικές εντυπώσεις του έχει αφήσει: "Αποφάσισα πέρυσι, και πάλι αφού είχα μιλήσει με τους ανθρώπους των Γιούτα Τζαζ. Έφτασα σε μια πόλη για την οποία δεν ήξερα τίποτα, αλλά το Βελιγράδι αποδείχθηκε απίστυετο μέρος! Η πόλη είναι εκπληκτική, οι φίλαθλοι απίστευτοι και έκανα κάποιους πολύ καλούς και ελπίζω για μια ζωή φίλους. Οπότε ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, από την οποία μόνο θετικά αποκόμισα".

Τι ήταν το πιο δύσκολο; "Απλά να γνωρίζω πως είμαι παίκτης ΝΒΑ ως γεγονός και να έχω να αντιμετωπίσω μια διαφορετική πραγματικότητα, την οποία δεν γνώριζα, στην οποία μπορεί να μην ένιωθα πως ανήκω. Στο τέλος της μέρας όμως έπρεπε να αποδεχθώ την κατάσταση, να παλέψω και να πάρω από αυτήν ότι περισσότερο!"

Και αυτό έκανε... Άλλωστε πάντα πήγαινε με το ίδιο σκεπτικό. Αυτό που διδάσκει και τα παιδιά στο καμπ του: "Το κλειδί είναι να μπλοκάρεις τις προσδοκίες των άλλων ή τα προγνωστικά της σεζόν για σένα και να επικεντρώνεσαι στο πόσο καλύτερος μπορείς να γίνεις!"



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ