17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ουίγκινς στο Basketa.gr: “Με τέτοιο σόι πως να ξεφύγω από το μπάσκετ” !

Λίγες ώρες μετά τη μεγάλη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου, ο Αντουέιν Ουίγκινς χαλάρωνε με βόλτα στη θάλασσα, παρέα με τη σύζυγό του και τον μόλις 13 μηνών γιο του.

Τον οποίο όπως αποκαλύπτει στο  Basketa.gr:  "Δεν βλέπω την ώρα για να αρχίσω να τον προπονώ στο μπάσκετ. Περιμένω πως και πως αυτή τη στιγμή, που θα πιάσουμε μαζί τη μπάλα και θα αρχίσουμε τις προπονήσεις" λέει με νόημα και στη χροιά της φωνής του καταλαβαίνεις το πόσο ανυπομονεί πραγματικά να δει και τον μικρό με την πορτοκαλί μπάλα.

Καλά γιατί όχι ποδόσφαιρο, τον ρωτάμε με αφέλεια και αυτός γελάει: "Μα καλά με τέτοιο σόι και γενικότερα με τέτοιο επίθετο, εσύ φαντάζεσαι ότι μπορούμε να ασχοληθούμε οικογενειακώς με άλλο άθλημα ;  Προσωπικά πιο μικρός έπαιζα αμερικάνικο φούτμπολ, αλλά ο θείος μου και ο πατέρας μου ήταν ανένδοτοι" λέει γελώντας ο 28χρονος φόργουορντ που είναι ανιψιός ενός από τους κορυφαίους σκόρερ που πέρασαν ποτέ από τα ελληνικά γήπεδα (με τη φανέλα του Πανιωνίου, του Σπόρτιγκ και του Μίλωνα του Μίτσελ Ουίγκινς !

"Δεν έχω προλάβει δυστυχώς να τον δω να παίζει, αφού όταν τελείωνε τη μεγάλη θητεία του στο ΝΒΑ ήμουν μόλις 3-4 χρονών ενώ εικόνες από την Ελλάδα φυσικά και δεν έχω. Ομως να ξέρετε με έχουν πιάσει ήδη αρκετοί άνθρωποι κάποιας μεγαλύτερης ηλικίας και μου λένε: "Ο θείος σου ήταν απόλαυση να τον βλέπεις. Από τους καλύτερους ξένους που πέρασαν ποτέ από τη χώρα μας"  λέει ο άσος του Λαυρίου και δεν κρύβει το θαυμασμό του:

"Ειλικρινά θαυμάζω τον θείο μου, που είναι πρώτος ξάδελφος του πατέρα μου Τσάρλς ο οποίος έπαιξε μόνο μέχρι το highζ school για αυτό και πάντα μου μιλούσε για τον θείο μου με τα καλύτερα λόγια για τα κατορθώματά του και το πως σκόραρε με 1000 τρόπους.

Οσο για τον ίδιο τον Μίτσελ, μόλις του είπα ότι πάω να παίξω στην Ελλάδα έλαμψε το πρόσωπό του.  Θα λατρέψεις τη χώρα και τους ανθρώπους, μου είπε και είχε δίκιο" λέει  ο απόφοιτος του Κολλεγίου Charleston, που έχει παίξει στην Παλμέιρας και πέρυσι συμμετείχε στο πρωτάθλημα NBA G LEAGUE με τη φανέλα των Ράπτορς 905.

Εκτός της συγγένειας με τον Μίτσελ, ο Αντουέιν Ουίγκινς είναι και ξάδελφος με τον σούπερ σταρ των Μινεσότα Τίμπεργουλφς, Άντριου Ουίγκινς!

"Μα για αυτό σου λέω με τέτοιο σόι, πως να ξεφύγω από το μπάσκετ. Πάντως ο θείος μου ήταν τεράστιος σκόρερ, ενώ εμένα μου αρέσει πολύ και η άμυνα αλλά και η δημιουργία. Για παράδειγμα με εξιτάρει να μαρκάρω τον πιο επικίνδυνο παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Αν βρω ελεύθερο πεδίο θα σουτάρω, αλλά προτιμώ συνήθως να δίνω μια καλή πάσα. Αυτό που με ενδιαφέρει πάντως σίγουρα περισσότερο από τους αριθμούς και τα σκορ είναι να παίζω σωστό μπάσκετ".

Εκτός από τον ίδιο, ο μικρός γιος του και η γυναίκα του είναι ξετρελαμένοι με το Λαύριο και τους κατοίκους του.

"Μου θυμίζει μικρή πόλη στις ΗΠΑ, με λίγους κατοίκους που γνωρίζονται μεταξύ τους. Σε υποδέχονται με θέρμη σε όλα τα καταστήματα, ο κόσμος σου μιλάει στο δρόμο και γενικά είναι πολύ ζεστό το κλίμα. Η οικογένειά μου λατρεύει το μέρος που μένουμε".

Στο Λαύριο την έχει καταβρεί με τον κόσμο που γεμίζει το γήπεδ0, με τους συμπαίκτες του και φυσικά με τον κόουτς Χρήστο Σερέλη που όπως λέει: "Είναι τρομερός άνθρωπος και ενδιαφέρεται πρώτα απ' όλα για το αν είμαστε καλά. Σε ρωτάει για τυχόν προβλήματα και μετά η τεχνική και η προπόνηση. Πραγματικά απολαμβάνω όλη τη διαδικασία" καταλήγει ο Αντουέιν Ουίγκινς που μας αποκαλύπτει και το μεγάλο του όνειρο.

"Είναι διπλό. Να πάμε ακόμα πιο ψηλά με την ομάδα, έως όπου μας βγάλει και μετά μόλις τελειώσει η σεζόν θέλω να πάρω το πλοίο από το λιμάνι του Λαυρίου και να πάω μια κρουαζιέρα με την οικογένεια σε κάποιο από τα πανέμορφα νησιά σας" !

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ