17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ουίγκινς στο Basketa.gr: «Η καλύτερη ομάδα» (pics)

Το Λαύριο αποτελεί, για πολλούς, την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Basket League. Όχι, όμως, για τον Αντουέιν Ουίγκινς.

Ο 29χρονος φόργουορντ, μιλώντας στο Basketa.gr, εξήγησε πως τα έως τώρα αποτελέσματά τους είναι απόλυτα φυσιολογικά, καθώς διαθέτουν πολύ καλή ομάδα: «Πράγματι, είμαστε ψηλά στην κατάταξη, αλλά δεν μας εκπλήσσει. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, πολλούς ταλαντούχους παίκτες, γνωρίζουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο, ακόμα και τους πιο δυνατούς. Τα εύσημα ανήκουν στην ομάδα. Παίζουμε για την υστεροφημία μας, «χτίζουμε» το όνομά μας, όμως δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τη μέχρι στιγμής πορεία μας. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να παίζουμε ομαδικά στους αγώνες. Είναι δύσκολο να μας κερδίσει κάποιος, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν».

Με μέχρι στιγμής ρεκόρ 9-3, αλλά και με τη συνέπεια που δείχνουν κάθε εβδομάδα στους αγώνες τους, οι «κυανοκίτρινοι» δείχνουν ικανοί για μεγάλα πράγματα φέτος. Ο Αμερικανός δεν έκρυψε πως η συμμετοχή τους στα ημιτελικά είναι ο ελάχιστος στόχος τους: «Θέλουμε να τερματίσουμε πολύ ψηλά στα πλέι οφ. Είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα, ωστόσο θέλουμε να φθάσουμε μέχρι τους ημιτελικούς. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και να φθάσουμε μακριά φέτος».

Το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη έχει χάσει φέτος μόνο από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, τον Άρη εντός έδρας και στα Τρίκαλα. Τον Αντουέιν Ουίγκινς ουδέποτε τον απασχόλησε η δυναμικότητα του αντιπάλου ή η θέση του στο βαθμολογικό πίνακα, καθώς όπως πρόσθεσε: «Δεν μας ενδιαφέρει το όνομα του αντιπάλου, όσο μεγάλο κι αν είναι. Παίζουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίζουμε σε όλους τους αγώνες μας. Ο στόχος μας, πάντα, είναι να είμαστε η καλύτερη ομάδα στο παρκέ».

  

Την προηγούμενη εβδομάδα επιβλήθηκαν του Προμηθέα Πατρών, στο κλειστό της Λαυρεωτικής, και τον έριξαν στην πέμπτη θέση της κατάταξης, ενώ εκείνοι έμειναν στη δεύτερη θέση μαζί με τον Ολυμπιακό. «Ήταν πολύ μεγάλη νίκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι που την επιτύχαμε. Ο Προμηθέας είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα, αλλά εμείς παίξαμε πολύ σκληρά και ομαδικά. Δεν ήμουν μόνο εγώ. Παίξαμε ως ομάδα κι έτσι φθάσαμε στη νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την άμυνά μας, επικεντρωθήκαμε στο πώς θα αποδώσουμε καλύτερα όλοι μαζί κι έτσι φθάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα».

Ο ίδιος αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ, πίσω από το Stoiximan.gr MVP της 12ης αγωνιστικής Μακένζι Μουρ, έχοντας 16π. «Φυσικά είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου, αλλά και αυτή ήρθε μέσω της ομαδικής προσπάθειας. Οι συμπαίκτες μου με βρήκαν αρκετές φορές, μου έδωσαν πολλές πάσες, είχα ανοιχτά σουτ, οπότε ήταν εύκολο το έργο μου. Πήρα την μπάλα και την έβαλα στο καλάθι», εξήγησε, για να προσθέσει όσον αφορά στους 188π. που έβαλαν και οι δύο ομάδες μαζί: «Ο αγώνας πήγε ψηλά, μπήκαν πολλοί πόντοι και σε αυτό ρόλο έπαιξαν και οι προπονητές, με τον τρόπο που επέλεξαν να παίξουμε. Έγινε πολύ καλό παιχνίδι και νομίζω πως το ευχαριστήθηκαν και οι φίλαθλοι. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία τους για εμάς, τους ευχαριστούμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ