20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ουέμπερ: «Η ομάδα να νικήσει και τίποτα άλλο!»

Ο Μπριαντέ Ουέμπερ πήρε το βάπτισμα του πυρός με τα ερυθρόλευκα στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και σήμερα κάνει το πρώτο του ταξίδι με τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα. Προορισμός η Πόλη και η αναμέτρησης με την Αναντόλου Έφες (21/2). Ο Αμερικάνος γκαρντ ανυπομονεί, κάνει λόγο για ενέργεια, σκυλοκαυγά και δυνατό παιχνίδι, ξεκαθαρίζοντας πως στόχος του είναι να νικά η ομάδα και όχι τι κάνει ο ίδιος.

«Δεν είναι ότι περιμένω κάτι ξεχωριστό. Δεν ξέρω πολλά πράγματα ακόμη, αλλά μαθαίνω κάθε μέρα. Ξέρω πια, βλέποντας και βίντεο με την ομάδα πως το παιχνίδι στην Ευρώπη έχει περισσότερες επαφές. Δεν είχα συνηθίσει έτσι είνα η αλήθεια, αλλά τώρα μπορώ να παίξω όπως μου αρέσει περισσότερο, να χαίρομαι το παιχνίδι, παίζοντας γρήγορα και πιο επιθετικά».

Το πρώτο του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έμεινε.. στη μέση, στο δεύτερο δεν θα έχει δίπλα του τον Βασίλη Σπανούλη, κάτι που μπορεί να τον κρατήσει περισσότερη ώρα στο παρκέ: «Το κλειδί είναι η άμυνα. Από τα βασικά κλειδιά. Έχουμε δει την Έφες και είναι ομάδα πολύ αποτελεσματική στην επίθεση, πηγαίνει σε υψηλό σκορ και η άμυνα μπορεί να παίξει βασικό ρόλο σε αυτό το παιχνίδι. Ξέρω πως θα λείπει ο Σπανούλης. Μπορώ να δώσω ενέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γιατί μην ξεχνάμε πως τα  παιχνίδια στην Ευρώπη διαρκούν λιγότερο σε σχέση με το ΝΒΑ, οπότε είμαι συνηθισμένος σε αυτό».

Όσο για το τι είδε από την Αναντόλου Έφες στο βίντεο που παρακολούθησαν με την ομάδα προετοιμάζοντας τον αγώνα και τι περιμένει ο ίδιος από τον εαυτό του; «Μπορούν να σκοράρουν, είναι πολύ αποτελεσματικοί σε αυτό το κομμάτι. Ο στόχος μου είναι να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα. Δεν με νοιάζει τι θα κάνω εγώ. Με νοιάζει τι θα κάνει η ομάδα. Να τους σταματήσουμε για να πάρει τη νίκη η ομάδα! Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα για να τα καταφέρουμε. Θα είναι σίγουρα μια σκυλομαχία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ