16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ουέμπερ: «Ακούω τον Σπανούλη για να μάθω»

Ο Μπριάντε Ουέμπερ σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπάγερν, αναφέρθηκε στη διαφορά ανάμεσα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και το αμερικανικό, στις πρώτες του εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό αλλά και στη συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ό,τι και να γίνεται προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου να νικήσει, τους συμπαίκτες μου. Ήμουν ο τελευταίος που ήρθε οπότε ακόμα προσπαθώ να προσαρμοστώ και να βρω τα πατήματα μου με το μπάσκετ στην Ευρώπη. Είναι κάτι που ακόμα πρέπει να βρω, πως δηλαδή να παίζω με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Θεωρώ πως προς το παρόν βρίσκομαι στο 75% , χρειάζομαι λίγο ακόμα για να προσαρμοστώ, μου μένουν οι λεπτομέρειες. Όπως έχω δει όμως οι λεπτομέρειες είναι αυτό που μετράει εδώ οπότε πρέπει να καταλάβω καλύτερο τον τρόπο παιχνιδιού μέχρι να φτάσω στο 100%. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ με το αμερικάνικο είναι η μέρα με τη νύχτα, γι' αυτό ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι πρέπει να κάνω για να γίνω καλύτερος και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Στην Ευρώπη είναι λίγο σαν να παίζεις στο κολεγιακό, αλλά με επαγγελματίες παίκτες».

Όσο για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα αλλά και από την Ελλάδα, ο Αμερικανός σχολίασε: «Λατρεύω που το διασκεδάζουν όλοι και πριν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μου αρέσει πολύ να βλέπω ότι και οι άλλοι το διασκεδάζουν όσο εγώ. Λατρεύω την Ελλάδα. Πριν έρθω δεν ήξερα πολλά οπότε όταν ήρθα ήθελα να κάνω συνέχεια πράγματα. Σίγουρα μαθαίνουμε για την ελληνική ιστορία στις ΗΠΑ αλλά το να τα βλέπεις όλα αυτά από κοντά είναι αλήθεια κάτι μοναδικό, κάτι που μπορώ να πάρω μαζί μου».

Για το παιχνίδι απέναντι στην Γκραν Κανάρια: «Είναι μια ομάδα που δεν έχει τίποτα να χάσει. Άλλαξε και τον προπονητή της. Θα παίξει πιο ελεύθερα, θα πάρει περισσότερες κατοχές. Εμείς πρέπει απλά να προσέξουμε να είμαστε ο εαυτός μας, να μην ανησυχήσουμε για το παιχνίδι και απλά να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Τέλος για τη συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη αλλά και τους ψηλούς της ομάδας: «Αυτό που κάνω είναι να ακούω όλα όσα έχει να μου πει ο Σπανούλης προκειμένου να καταλάβω τα πάντα για το παιχνίδι. Είναι ένας από τους καλύτερους γκαρντ που έχω συνεργαστεί ποτέ μου τόσο εδώ όσο και στις ΗΠΑ. Για τους ψηλούς της ομάδας δεν έχω να πω πραγματικά τίποτα αρνητικό, κάνουν και περισσότερα από αυτά που τους ζητάω».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ