21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ουάσινγκτον στο Basketa.gr: “Χρωστούσα κάτι καλάθια από…πέρυσι”

Από πέρυσι ο Ντεβόν Ουάσινγκτον αποτελούσε διακαή πόθο του Γιάννη Καστρίτη, αλλά τελικά ο απόφοιτος φόργουορντ του Οχάιο συμφώνησε εφέτος με την ομάδας της Εύβοιας και με το...καλησπέρα του πρωταθλήματος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 23 πόντους (με 4/4 τρίποντα, 5/8 διπ., και 4 ριμπάουντ) στη νίκη επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

"Βλέπεις χρωστούσα κάποια καλάθια από...πέρυσι που μου είχε γίνει πρόταση και δεν ήρθα" λέει γελώντας στο Basketa.gr ο κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς πέρυσι στη Βουλγαρία με τη φανέλα της Μπάλκαν (καθώς και μέλος της πρώτης πεντάδας και αρχηγός στο All-Star Game)που όπως μας εξομολογείται όμως: "Δεν αλλάζω με τίποτα ένα εντυπωσιακό κάρφωμα και το προτιμώ χίλιες φορές από ένα κόψιμο. Εντάξει πέρυσι βγήκα καλύτερος αμυντικός, αλλά κάνω και άλλα πράγματα στο γήπεδο και θέλω να το δείξω και στη νέα μου ομάδα".

Με τη δική του συμβολή η Κύμη είχε περάσει και νικηφόρα από το Ρέθυμνο παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου, ενώ έχει τα φόντα να χτυπήσει ακόμα και πρόκριση στα ημιτελικά αν καταφέρει στον νοκ άουτ προημιτελικό του Νοεμβρίου να λυγίσει εντός έδρας του νεοφώτιστου Περιστερίου.

"Θα είναι κάτι υπέροχο, όπως και το να τερματίσουμε, γιατί όχι, ακόμα πιο ψηλά από πέρυσι όπου η ομάδα είχε μπει στα πλέι οφ και ήταν 7η. Ομως ξέρετε, ας πηγαίνουμε βήμα βήμα, γιατί θα ακούσει τίποτε τέτοιες δηλώσεις ο κόουτς Καστρίτης και...καήκαμε (γέλια). Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής και ξέρει να σε κερδίζει. Γενικά βρήκα μια πολύ ωραία μπασκετική παρέα στην Κύμη και νομίζω ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά" συνεχίζει ο 29χρονος άσος που ουσιαστικά στη Νέα Σμύρνη έπαιξε τον (περσινό) ρόλο του ΜακΦάντεν ο οποίος μόλις είχε έρθει έδωσε το "διπλό" και από εκεί άρχισε η εκτόξευση της ομάδας.

"Μακάρι να επαναληφθεί η πορεία και να είναι μια αφετηρία η νίκη μας στη Νέα Σμύρνη. Ηταν ένα τρομερό και αγχωτικό παιχνίδι, αλλά αυτό που μετράει είναι που τελικά πήραμε τη νίκη".

Ο Ντεβόν έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και όπως μας λέει: "Η πρώτη σοβαρή εκκρεμότητα που άφησα από το σύντομο πέρασμά μου από την Αθήνα είναι μια επίσκεψη στην Ακρόπολη. Εχω ακούσει και διαβάσει τόσα πολλά, που ανυπομονώ για τη στιγμή που θα έχω την ευκαιρία να την επισκεφτώ και να ανέβω μέχρι το ψηλότερο σημείο". 

Ομως και η Χαλκίδα τον έχει κερδίσει, όχι μόνο από τις ομορφιές της σαν πόλη, αλλά και ως λάτρη του ψαριού !

"Λατρεύω τα ψάρια, αλλά δεν ψαρεύω, προτιμώ να ψαρεύουμε...πόντους στο γήπεδο. Ομως έχω ήδη επισκεφτεί κάποια εστιατόρια, το ψάρι στην πόλη είναι τρομερό και θα το τιμήσω και στο μέλλον εννοείται".

Την Κυριακή μετά από δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις για κύπελλο και πρωτάθλημα η Κύμη δίνει τον πρώτο αγώνα στην έδρα της και τι παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό.

"Μεγάλη πρόκληση τόσο για μας, όσο και για τον κόσμο που έχω ενημερωθεί ότι αγκαλιάζει την ομάδα. Δεν βλέπω την ώρα να μπούμε σε ένα κατάμεστο γήπεδο και να χαρούμε τη στιγμή. θα είναι υπέροχα" λέει ο Αμερικανός φόρογουορντ που έχει ενημερωθεί για την τρέλα του προέδρου της Κύμης  Αλέξανδρου Θεοδώρου που ξεκίνησε να παίζει με τους φίλους του μπάσκετ στην ομάδα σε χαμηλές κατηγορίες και μετά από άλλη θέση την έφερε μέχρι τα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.

"Είναι όμορφη ιστορία και το βασικό είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που λατρεύει το μπάσκετ και την πόλη, τι καλύτερος συνδυασμός".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ