27.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ουάσινγκτον… για το ευβοϊκό «παραμύθι»!

Η Κύμη, 2.5 περίπου χρόνια μετά την πρώτη άνοδό στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ, βρίσκεται και για πρώτη φορά στην ιστορία της στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου, με το τρίποντο του ΝτεΒόν Ουάσινγκτον να της χαρίζει την νίκη με 74-73 στο «χιτσκοκικό» φινάλε με το Περιστέρι, σε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε από... κρίσιμα καλάθια, αλλά ο Αμερικανός θα σκόραρε το πιο σπουδαίο από όλα στα 2.1" για το φινάλε, σε ένα ματς όπου οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη επέστρεψαν από το -13 της πρώτης περιόδου και πήραν... ρεβάνς παράλληλα για τη «βαριά» ήττα του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι

Το Περιστέρι ξεκίνησε... από εκεί που είχε σταματήσει στο προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι, με το 2-9 να φέρει την υπογραφή των Χάροου και Ντάνιελ, πριν ο πρώτος νιώσει σπασμούς στη μέση και αποχωρήσει. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τους παίκτες του Πεδουλάκη να κυριαρχήσουν απόλυτα, με τον Σκορδίλη να σκοράρει από κοντά και το σκορ να φτάνει στο 12-25 στο 9ο λεπτό, ενώ με αυτό θα έληγε η περίοδος.

Ο Μπολντς δεν μπορούσε να αποδεχθεί, ότι η Κύμη θα παραδινόταν αμαχητί, με τον Αμερικανό να συνεισφέρει στο επιμέρους 11-4, με το οποίο η ομάδα του ψαλίδισε τη διαφορά στους έξι πόντους (23-29 στο 12'). Ευστοχώντας από τη γραμμή των βολών, το Περιστέρι κατάφερνε να έχει τα ηνία, απέναντι σε έναν επιβλητικό στις δύο ρακέτες Τουτζιαράκη, για να έρθει ο Σαγκς στο τέλος της δεύτερης περιόδου να σημειώσει το 34-41 του ημιχρόνου.

Μια... φουριόζα Κύμη θα έμπαινε στην τρίτη περίοδο να διεκδικήσει την ανατροπή, με τον Χόρτον να κυριαρχεί στους αιθέρες για το 40-41 μέσα σε μόλις δύο λεπτά, αλλά ο Βασιλόπουλος και ο Χάροου κρατούσαν τους φιλοξενούμενους μπροστά με καλάθια που έμοιαζαν με ενέσεις ψυχολογίας (45-49). Ο Σαγκς, όμως, είχε πάρει το «όπλο» του και με ατομικά καλάθια που είχαν ως... κερασάκι τρίποντο για το 53-51, έβαλε μπροστά την Κύμη στο 27ο λεπτό, για πρώτη φορά μετά το 2-1 στην αρχή και με τον Πουλιανίτη να είναι «μαγικός» στις δύο πλευρές του παρκέ, το +3 στο τέλος του δεκαλέπτου ήταν γεγονός (57-54).

Ακόμη καλύτερο για τους παίκτες του Καστρίτη ήταν το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, με τον Μητσιμπόνα να συνεισφέρει για το 62-54 στο πρώτο κιόλας λεπτό. Η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +9 με τρίποντο του Σαγκς λίγο αργότερα (69-60), αλλά με τον Βασιλόπουλο και και τον Χάροου, το Περιστέρι άρχισε να θυμίζει πως... ήταν παρών, με το σερί 0-8 να προσφέρει 100 δραματικά δευτερόλεπτα (69-68). Οι διαιτητές δεν έδωσαν καταφανές φάουλ στον Πουλιανίτη και στην απέναντι πλευρά ο Χάροου «πυροβόλησε» για το 69-71, με 53" για τη λήξη, αλλά με πολύ δύσκολη ενέργεια ο Σαγκς απάντησε στα 35" για το 71-71, για να επανέλθει ο Χάροου, εκτελώντας μπροστά στον Χόρτον στα 11". Όλοι, μετά το τάιμ άουτ, περίμεναν τον Σαγκς, αλλά ο Ουάσινγκτον πήρε το τρίποντο στα 2.1" για το 74-73. 

Δεκάλεπτα: 12-25, 34-41, 57-54, 74-73

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ: Είναι γνωστό, ότι όλα όσα έχουν γίνει νωρίτερα σε έναν αγώνα «σβήνουν» μπροστά στο νικητήριο σουτ των τελευταίων δευτερολέπτων. Αυτό ήρθε από τον ΝτεΒόν Ουάσινγκτον, ο οποίος στα 2.1" για την εκπνοή έγραψε την ιστορία για την Κύμη, με το τρίποντό του να είναι το δεύτερο σε έξι προσπάθειες, έχοντας δηλαδή έξι πόντους, αλλά συνείσφερε στον αέρα με 10 ριμπάουντ.

SHOWMEN: Ο ΝτεΜάριους Μπολντς στο πρώτο ημίχρονο (18 π., 8/18 σουτ) και ο Σκοτ Σαγκς στο δεύτερο (22 π., 8/12 σουτ), ήταν εκείνοι που οδήγησαν την Κύμη με τις προσωπικές τους προσπάθειες, με το ταλέντο τους να αποδεικνύεται σημαντικό και σε μεγάλο βαθμό να κερδίζει το Περιστέρι.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Κύμη έπρεπε, κάπως, να απαντήσει στο επιβλητικό 12-25 της πρώτης περιόδου για τον αντίπαλό της, που σε εκείνο το σημείο έμοιαζε να... επαναλαμβάνει την εμφάνιση του πρωταθλήματος. Απέναντι στις 20 ασίστ του Περιστερίου, λοιπόν, έναντι 13 δικών της, που οφείλονται και στις πολλές ατομικές προσπάθειες των Μπολντς και Σαγκς, αντιπαρέταξε 10 παραπάνω κατοχές (9-0 επιιθετικά ριμπάουντ, 17-18 λάθη), ενώ οι φιλοξενούμενοι «πληγώθηκαν» από τις δέκα χαμένες βολές τους, έχοντας 25-35.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ